Hvem bør få Plussprisen
Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med verdens aidsdag, 1. desember. I fjor gikk den til Kim Fangen (bildet). Du kan være med å bestemme hvem som skal få den i år.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Arne Walderhaug
labelEmner:
I sin begrunnelse for fjorårets pris sa styreleder Leif-Ove Hansen at Fangen har vært med å gi mennesker som lever med hiv et ansikt utad i mange ulike medier. Han har utelukkende fremstått med et positivt fortegn for å gi kunnskap, avmystifisere og normalisere hivinfeksjonen.
Han har alltid vært engasjert, og igangsatt hivpositive til selv å ta større ansvar for egen helse. Han har jobbet mye for at helsepersonell og pasienter skal samarbeide mer, og vært utrettelig i arbeidet rundt større brukermedvirkning og etablering av hivkoordinatorer, brukerstyring og mestringskurs rundt om i landet.
I kriteriene for prisen, som deles ut hvert år, heter det at den skal gå til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:
– setter hiv på dagsordenen – bidrar til å gi hiv et ansikt – redusere myter og stigma rundt hiv – har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig
– setter hiv på dagsordenen
Styremedlemmer og ansatte i organisasjonen kan ikke motta prisen før perioden/arbeidsforholdet er opphørt. Prisen er nasjonal. Enkeltpersoner skal prioriteres, og ingen kan motta prisen mer enn én gang. Alle har rett til å fremme forslag.
Årets Plusspris vil bli delt ut ved HivNorges arrangement 1. desember. Den vil bli delt ut for 21. gang.
Det er styret i HivNorge som bestemmer hvem som skal få prisen, etter forslag fra medlemmer og andre.
Les også:
Les også
schedule08.01.2025
→ Forslag til endringer i helseforskningsloven og tilhørende regelverk
Helse- og omsorgsdepartementet foreslår lovendringen for å legge til rette for mer og bedre forskning, styrke forskningsdeltakeres rettsvern og sikkerhet, og forenkle formelle prosesser knyttet til forskning. HivNorge mener at god etisk kontroll er nødvendig for å sikre etisk forsvarlighet, herunder sikre dataminimering og andre tiltak for å begrense risikoen for bakveisidentifisering ved for eksempel forskning på helseregistre.
schedule23.12.2024
→ La oss bekjempe ensomhet og utenforskap sammen
Atter igjen nærmer seg tiden som kommer som julekvelden på kjerringa. Påminnelsene om at jula er foran oss kommer stadig tidligere, så tidlig som midt i september var de første tegnene til den forestående høytiden på plass i utvalgte butikker.