Hvem får Plussprisen i år?

Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med Verdens aidsdag, 1. desember. I fjor gikk den til Sigrun Møgedal (bildet). Du kan være med å bestemme hvem som skal få den i år.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Fjorårets Plusspris ble tildelt tidligere aidsambassadør Sigrun Møgedal. I sin begrunnelse for å gi prisen til Sigrun Møgedal sa styret at hun har bidratt innen hiv- og aidsarbeidet over mange år, både nasjonalt og internasjonalt.  Med sine brobyggerevner har prisvinneren skapt forståelse for viktigheten av folkehelse, nasjonalt og internasjonalt. Arbeidet med å bedre livskvaliteten til hivpositive ved å bryte ned fordommer og diskriminerende atferd og holdninger, har vært markant. Prisvinneren har uten blygsel utfordret diskriminerende lovverk og stigmatiserende holdninger og bidratt til å styrke hivpositives rettigheter..

I kriteriene for prisen, som deles ut hvert år, heter det at den skal gå til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

 – setter hiv på dagsordenen – bidrar til å gi hiv et ansikt – redusere myter og stigma rundt hiv  – har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig

 – setter hiv på dagsordenen

 

Styremedlemmer og ansatte i organisasjonen kan ikke motta prisen før perioden/arbeidsforholdet er opphørt. Prisen er nasjonal. Enkeltpersoner skal prioriteres, og ingen kan motta prisen mer enn én gang. Alle har rett til å fremme forslag.

e-post

Årets Plusspris vil bli delt ut ved HivNorges arrangement 1. desember. Den vil bli delt ut for 20. gang.

Det er styret i HivNorge som bestemmer hvem som skal få prisen, etter forslag fra medlemmer og andre.

 

Les også:

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.