Hvem får Plussprisen i år?

Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med Verdens aidsdag, 1. desember. I fjor gikk den til Sigrun Møgedal (bildet). Du kan være med å bestemme hvem som skal få den i år.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Fjorårets Plusspris ble tildelt tidligere aidsambassadør Sigrun Møgedal. I sin begrunnelse for å gi prisen til Sigrun Møgedal sa styret at hun har bidratt innen hiv- og aidsarbeidet over mange år, både nasjonalt og internasjonalt.  Med sine brobyggerevner har prisvinneren skapt forståelse for viktigheten av folkehelse, nasjonalt og internasjonalt. Arbeidet med å bedre livskvaliteten til hivpositive ved å bryte ned fordommer og diskriminerende atferd og holdninger, har vært markant. Prisvinneren har uten blygsel utfordret diskriminerende lovverk og stigmatiserende holdninger og bidratt til å styrke hivpositives rettigheter..

I kriteriene for prisen, som deles ut hvert år, heter det at den skal gå til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

 – setter hiv på dagsordenen – bidrar til å gi hiv et ansikt – redusere myter og stigma rundt hiv  – har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig

 – setter hiv på dagsordenen

 

Styremedlemmer og ansatte i organisasjonen kan ikke motta prisen før perioden/arbeidsforholdet er opphørt. Prisen er nasjonal. Enkeltpersoner skal prioriteres, og ingen kan motta prisen mer enn én gang. Alle har rett til å fremme forslag.

e-post

Årets Plusspris vil bli delt ut ved HivNorges arrangement 1. desember. Den vil bli delt ut for 20. gang.

Det er styret i HivNorge som bestemmer hvem som skal få prisen, etter forslag fra medlemmer og andre.

 

Les også:

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.