Influensavaksinen er her

Årets influensavaksine er under utsending fra Folkehelseinstituttet, og vil i løpet av de neste ukene være tilgjengelig for risikogruppene og andre som anbefales vaksine. Folkehelsa anbefaler å kontakt med fastlegen eller kommunalt vaksinasjonssted for å få satt vaksine.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Personer i risikogruppene har krav på vaksine til redusert pris når de tar vaksinen gjennom tilbud som er organisert av kommunen, skriver Folkehelsa på sine hjemmesider. Et betydelig større antall var innlagt på sykehus med influensa sist sesong sammenlignet med tidligere år, heter det videre i en melding fra Folkehelseinstituttet, som håper at erfaringene fører til at flere vaksinerer seg før neste sesong.

Påminning fra flere hold om at det er viktig å vaksinere seg, kan gi høyere dekning i risikogruppene. Derfor håper Folkehelsa at interesseorganisasjonene for personer med kroniske sykdommer eller tilstander som gir økt risiko for alvorlig influensa kan hjelpe med å spre målrettet informasjon.

– De mange sykehusinnleggelsene forrige sesong skyldes både at influensautbruddet var langvarig og omfattende, og at de virusene som sirkulerte rammet de eldste hardest. Eldre har også i utgangspunktet stor risiko for å utvikle alvorlig influensa og sykehusinnleggelser, sier fungerende avdelingsdirektør Karoline Bragstad i Folkehelseinstituttet.

Informasjon fra Folkehelsa.

– Vi har sett en gledelig økning i antall personer som vaksinerer seg, spesielt blant helsepersonell. Antall distribuerte vaksinedoser økte i fjor med over 16 prosent i forhold til sesongen før. Dette tar vi som et tegn på at det lønner seg med nasjonal og lokal innsats for å opplyse om influensa og influensavaksinasjon, sier Bragstad til Folkehelsas hjemmesider.

– Vaksinasjon er det viktigste forebyggende tiltaket vi har for å hindre alvorlig influensasykdom og død. Men selv om vi ser en økning i vaksinasjonsdekningen er det fortsatt mange blant helsepersonell og i risikogruppene som ikke vaksinerer seg.

Folkehelsa håper de to siste harde influensasesongene bidrar til at flere forstår at influensa kan være alvorlig og vurderer å vaksinere seg mot influensa i år.

 

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.