Influensavaksinen er kommet

Årets influensavaksine er nå sendt ut til alle landets kommuner og er tilgjengelig for risikogruppene, melder Folkehelsa. Nær én million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner ved influensasykdom. Noen vil trenge behandling i sykehus, og noen opplever å få varig svekket helse som følge av influensa.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Folkehelseinstituttet anbefaler alle som tilhører en risikogruppe å ta influensavaksinen. Folkehelseinstituttet mener hivpositive tilhører en av risikogruppene.

Selv om influensavaksinen ikke gir full beskyttelse mot smitte hos alle, kan forløpet av sykdommen bli mer kortvarig og mildere når man er vaksinert, skriver Folkehelsa på sine hjemmesider.

Influensavaksinen bør fortrinnsvis tas i løpet av september-november, og full beskyttelse oppnås etter én til to uker. – Det viktigste forebyggende tiltaket for å unngå influensa er vaksinasjon, sier Britt Wolden, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet til instituttets egne hjemmesider.

Les mer om influensavaksinen på Folkehelsas hjemmesider

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.