camera_altFOTO: HivNorge
Informere sexpartnere?
På sosiale medier mener mange at det er hivpositives moralske ansvar å være åpen om diagnosen til sine sexpartnere. Har hivpositive et moralsk ansvar å fortelle om sin hivstatus til velinformerte homser som uansett alltid påstår de har sikrere sex? HivNorge inviterer til debatt under Skeive dager.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Bente Bendiksen
labelEmner:
Hivpositive har ingen juridisk plikt til å opplyse om sin hivstatus, men hvis hivpositive homser ikke blir tatt imot av sine egne med åpne armer, hvorfor skal de være åpne om status?
Blant interesseorganisasjoner, helsepersonell og politikere oppfordres det til mer åpenhet om hiv, imidlertid opplever mange hivpositive at åpenheten har en pris. Mange hivpositive opplever avvisning eller at deres hivstatus blir spredt videre ved åpenhet.
Dermed blir opplevelsen med å være åpen om positiv hivstatus en negativ opplevelse og frister ikke til gjentagelse.
HivNorge inviterer til debatt under Pride House på Litteraturhuset i Skramsalen.
I debatten deltar psykolog Ragnar Kværness, Walter Heidkampf, prosjektleder i Helseutvalget, Ola Kvisgaard, Oslo bystyre, leder av Helse- og sosialfraksjonen (H), Espen Ophaug, stortingskandidat, bystyrerepresentant og hovedstyremedlem i Oslo Venstre og Gunnar Hasle, lege og styremedlem i Nordstrand Miljøpartiet De Grønne.
Når: søndag 23. juni kl 18:15 – 19:45
Les også
schedule31.01.2025
→ — Vi har verktøyene, det er pengene og politikken det står på
Norge skal delta på den 68. sesjonen av FNs narkotikakommisjon (CND) i Wien i mars, hvor temaene narkotikapolitikk og skadereduksjon står på agendaen. I forkant av dette inviterte Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) sivilt samfunn til dialogmøte. HivNorge deltok og understreket at politisk vilje, tilstrekkelig finansiering og samarbeid med sivil sektor om effektive skadereduksjonsprogrammer er nødvendig for å sikre sårbare grupper.
schedule31.01.2025
→ Vi vil gjerne høre fra deg
HivNorge har de siste to årene vært i dialog med Den Norske Kirke (DNK) gjennom preses, biskop Olav Fykse Tveit, og Kirkerådet. Bakgrunnen er en intern prosess i DNK om hvordan de møtte hiv- og aidsepidemien på 80- og 90-tallet. I den anledning har vi i HivNorge vært opptatt av at DNK skal vite hva de faktisk bør be om unnskyldning for.