Informere sexpartnere?

På sosiale medier mener mange at det er hivpositives moralske ansvar å være åpen om diagnosen til sine sexpartnere. Har hivpositive et moralsk ansvar å fortelle om sin hivstatus til velinformerte homser som uansett alltid påstår de har sikrere sex? HivNorge inviterer til debatt under Skeive dager.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Hivpositive har ingen juridisk plikt til å opplyse om sin hivstatus, men hvis hivpositive homser ikke blir tatt imot av sine egne med åpne armer, hvorfor skal de være åpne om status?

 Litteraturhuset, Oslo
Litteraturhuset, Oslo.

Blant interesseorganisasjoner, helsepersonell og politikere oppfordres det til mer åpenhet om hiv, imidlertid opplever mange hivpositive at åpenheten har en pris. Mange hivpositive opplever avvisning eller at deres hivstatus blir spredt videre ved åpenhet.

Dermed blir opplevelsen med å være åpen om positiv hivstatus en negativ opplevelse og frister ikke til gjentagelse.

HivNorge inviterer til debatt under Pride House på Litteraturhuset i Skramsalen.

I debatten deltar psykolog Ragnar Kværness, Walter Heidkampf, prosjektleder i Helseutvalget, Ola Kvisgaard, Oslo bystyre, leder av Helse- og sosialfraksjonen (H), Espen Ophaug, stortingskandidat, bystyrerepresentant og hovedstyremedlem i Oslo Venstre og Gunnar Hasle, lege og styremedlem i Nordstrand Miljøpartiet De Grønne.

Når: søndag 23. juni kl 18:15 – 19:45

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Programmet for Pride House

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.