Intervju om å leve med hiv

Masterstudent Kathrine Syse ønsker å intervjue hivpositive i Norge i forbindelse med sin masteroppgave. Ønsker du å bidra?

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Er du interessert i delta i et intervju om hvordan det er å leve med hiv i Norge?Mitt navn er Kathrine Syse og jeg er utdannet sykepleier. Akkurat nå holder jeg på med en masteroppgave i Public Health ved Universitetet i Tromsø, dog er jeg bosatt i Oslo. Tittelen på masteroppgaven er ”Experiences of stigma among HIV-positive people in Norway using a qualitative approach including in-depth interviews”, og er sentralisert rundt eksistensen og eventuelle opplevelser av stigmatisering man kan møte i hverdagen som hiv-positiv.

Er du interessert i delta i et intervju om hvordan det er å leve med hiv i Norge?

Jeg søker hiv-positive som er interessert i å dele deres opplevelser i et dybdeintervju, og de krav denne oppgaven stiller er at man er hiv-positiv med mulighet til å treffes i Oslo. Gjerne både kvinner og menn. Jeg er på utkikk etter 5 – 7 personer.

Intervjuet vil bli tatt opp på lydbånd, samt at refleksjoner vil bli notert underveis i intervjuet. I tillegg vil jeg i begynnelsen av intervjuet gå igjennom begreper slik at vi blir enige om bruken, forståelsen og tolkingen av diverse ord som kan misforstås.

Deltagelsen til intervjuet er frivillig, noe som åpner for muligheten til å trekke seg når som helst i prosessen. Det er også mulighet til å avslutte intervjuet eller trekke tilbake informasjon gitt under intervjuet eller observasjon når du selv ønsker.

Notatene og innleveringsoppgaven vil være anonymisert, ergo vil ingen andre enn jeg, eventuelt min veileder, vite hvem som er blitt intervjuet, og informasjon vil ikke kunne tilbakeføres til deg.

I begynnelsen av intervjuet blir det delt ut et informasjonsskriv hvor du samtykker  til informasjonen gitt ovenfor.

Om dette virker interessant kan jeg kontaktes på:

ka_sy@yahoo.no

Håper å høre fra deg!Kathrine Syse

Håper å høre fra deg!

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.