Invitasjon til intervju om psykisk helse

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) skal gjennomføre et prosjekt som skal bidra til at kronisk syke og funksjonshemmede skal få helhetlig oppfølging av sammenhenger mellom psykisk eller somatisk helse. Til dette trenger de din hjelp.

scheduleOppdatert: 07.05.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

I dag er tjenestene delt mellom psykisk helse og somatikk, og mange opplever at fokuset settes kun på det medisinske. Men somatisk sykdom kan medføre tanker og bekymringer som man ikke får hjelp til å bearbeide. FFO inviterer personer med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelser til anonymt intervju om sammenhengen mellom somatisk sykdom og psykisk helse. 

HivNorge får jevnlig tilbakemelding fra flere som lever med hiv som kjenner seg igjen i dette, hvor medisiner og medisinsk behandling ofte blir det eneste som står i fokus, og at det vies lite tid og oppmerksomhet til psykisk helse. HivNorge håper derfor at flere vil bidra til dette prosjektet og delta på intervju. All informasjon som kommer frem under intervjuet vil bli anonymisert.

Prosjektleder Annette Remme i FFO, sier i invitasjonen til å delta på intervju at de gjerne vil lære av dine erfaringer og behov når det gjelder psykiske helseplager som følge av somatisk sykdom, eller forverring av somatiske plager som følge av psykiske utfordringer. – For eksempel vet vi at det siste året med pandemi har vært utfordrende for mange og at en hverdag med isolasjon og frykt har påvirket helsa både psykisk og fysisk.

Hun utdyper at de er interessert i å høre dine erfaringer med å be om hjelp for eventuelle psykiske plager som følger med din funksjonsnedsettelse. Hvordan opplever du å snakke om psykisk helse? Hvordan ønsker du informasjon om hva som gir god psykisk helse? Hva kan FFO og medlemsorganisasjonene våre gjøre for å synliggjøre denne tematikken?

Ler mer om prosjektet og den praktiske gjennomføringen av intervjuet her.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.