Konferanse

Den åttende internasjonale konferansen om årsaker til, behandling og forebygging av hiv og aids åpnet søndag ettermiddag i Vancouver på den kanadiske vestkysten. HivNorge er på plass og vil rapportere hjem om noen av de viktigste hendelsene.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Konferansen åpnes av blant andre UNAIDS-sjef Michel Sidibé samt andre lokale fagfolk. HivNorge er i Vancouver for å hente kunnskap organisasjonen kan ta med videre i sitt arbeid. – Vi ser frem til å møte noen av verdens fremste forskere og fagfolk som vil bringe fram ny forskning og kunnskap som er nyttig i vårt arbeid, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad (bildet over) til HivNorges websider.

PrEP, vaksine, kur og andre medisinske fremskritt står i fokus på konferansen som samler rundt 6.000 delegater fra hele verden. Konferansen, som arrangeres annet hvert år, er den største åpne vitenskapelige konferansen omkring hiv- og aids-relaterte saker.

Konferansen i Vancouver varer fram til og med onsdag 22. juli.

 

Aidsmap

egne sider

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.