Krever gratis morsmelkerstatning 

HivNorge ber myndighetene om at det innføres en refusjonsordning for morsmelkerstatning til barn av mødre som lever med hiv.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

Kvinner som lever med hiv anbefales ikke å amme sine barn av smittevernhensyn. For noen mødre er kostnadene til morsmelkerstatning en stor kostnad på en stramt budsjettet.

HivNorges årsmøte vedtok en resolusjon om at mødre som lever med hiv skal få refusjon for morsmelkerstatning. Dette mener HivNorge er et nødvendig smitteverntiltak som bør være gratis på lik linje med andre smitteforebyggende tiltak.

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.