Lever du med hiv?

Bli med på en undersøkelse om hivbehandling i de nordiske landene. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden.

scheduleOppdatert: 23.10.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Undersøkelsen er i regi av Hiv-Norden, et nordisk nettverk bestående av hivorganisasjoner fra alle de nordiske landene, deriblant HivNorge.

— Hivbehandling er et gjennomgående tema i Hiv-Norden, og vi har sett at det er et behov for mer kunnskap. Vi håper derfor at mennesker som lever med hiv i Norge er aktive og bidrar inn med sine erfaringer. Dette er viktig informasjon både for vårt arbeid nasjonalt i Norge, men også på nordisk nivå, sier Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og en av HivNorges representanter i Hiv-Nordens styre.

Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og Hiv-Norden.

Undersøkelsen har som formål å samle informasjon om hivbehandlingen alle som lever med hiv får. Den er lansert på akkurat samme tid i alle de nordiske landene, og kan besvares på norsk, svensk, finsk, dansk og engelsk. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden. Kunnskapen vil bidra til det politiske påvirkningsarbeid i Norge og i de nordiske landene. Det tar 15 minutter å besvare den, HivNorge vil oppfordre så mange som mulig til å bidra til undersøkelsen.

Klikk på lenken for å besvare undersøkelsen.

Les også

schedule21.02.2025

→ Du kan reservere deg mot sykehusenes felles journalsystem

I gamle dager var pasientjournaler på papir, og den ene legen visste ikke hva den andre legen gjorde. Etter hvert fikk sykehusene elektroniske journalsystemer, og nå har vi gått enda lenger - nå har sykehusene felles journalsystem, DIPS. Dette kan du reservere deg mot.

schedule14.02.2025

→ Uro i USA påvirker ikke tilgangen til hivlegemidler i Norge 

Vi lever i en urolig verden, og både i redaktørstyrte medier og i sosiale medier ser vi bekymring knyttet til toll og handelskrig. I tillegg ser vi at USA gjør kutt i bistand, slik at mange mennesker mister tilgangen til hivlegemidlene sine.