Med fokus på hiv og seksuell helse

Arbeiderpartiets helsefraksjon inviterte organisasjoner og aktører som jobber med hiv og seksuell helse til innspillsmøte på Stortinget onsdag 16. mars. Arbeiderpartiet vil ta med seg innspillene videre når Stortinget skal diskutere regjeringens kommende strategi for seksuell helse.

scheduleOppdatert: 02.10.2017

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Tidligere har myndighetene hatt en egen strategi for hiv i Norge. Helsedirektoratet har utarbeidet en ny strategi for seksuell helse, hvor hiv vil bli inkludert. Denne ligger nå til behandling hos Helse- og omsorgsdepartementet.

Be PrEPared!

Blant organisasjonene som var til stede var HivNorge, Nye Pluss, Skeiv Verden, Sex og samfunn og Helseutvalget. Aktørene la frem tanker om hivsituasjonen og forslag til fremtidige tiltak og løsninger. Innføring av PrEP som prøveprosjekt i Oslo var ett av flere tema.

— Feltet har samlet seg om at man ønsker et PrEP-prosjekt, noe de fleste nevnte viktigheten av i sine innlegg, sa Leif-Ove Hansen, styreleder i HivNorge. — Samarbeid og nytenking av hvordan drive hivforebygging blant mennesker i migrasjon må være i fokus på den politiske agendaen.

Ny tilskuddsordning, nye muligheter

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.