Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit var en av hovedtalerne da The Red Ribbon Awards ble delt ut under AIDS 2012 i Washington onsdag. --Jeg er stolt over å få lov til å tildele denne prisen til disse fremragende organisasjonene, sa kronprinsessen blant annet.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Av Olav André Manum (tekst og foto)
labelEmner:
Prisene deles ut for en ”innovativ respons” til aids, og prisvinnerne i år kom fra 10 ulike land, så forskjellige som Mexico og India, Russland og Uganda. Juryen hadde måttet ta stilling til mer enn 1400 innkomne forslag fra 120 land før prisene kunne annonseres, så det foregår stadig nyskapende arbeid på denne fronten.
– Jeg er stolt over å få lov til å tildele denne prisen til disse fremragende organisasjonene, sa kronprinsessen blant annet. – Det de gjør i sine lokalsamfunn, gjør virkelig en forskjell for de menneskene der som er berørt av hiv. Lokalsamfunnets svar på hiv er selve hjertet av arbeidet mot viruset, fortsatte hun.
Etter prisutdelingen og bare et kvarter for sent tok kronprinsessen seg tid til et besøk på den norske standen og var raus med både klemmer og oppmuntrende ord til aktivister og andre delegater. De norske delegatene så ut til å sette stor pris på å få møte kronprinsessen.
I år var det fem kategorier av ”Rød sløyfe-prisen”. I hver kategori var det to prisvinnere.
Les også
schedule31.01.2025
→ — Vi har verktøyene, det er pengene og politikken det står på
Norge skal delta på den 68. sesjonen av FNs narkotikakommisjon (CND) i Wien i mars, hvor temaene narkotikapolitikk og skadereduksjon står på agendaen. I forkant av dette inviterte Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) sivilt samfunn til dialogmøte. HivNorge deltok og understreket at politisk vilje, tilstrekkelig finansiering og samarbeid med sivil sektor om effektive skadereduksjonsprogrammer er nødvendig for å sikre sårbare grupper.
schedule31.01.2025
→ Vi vil gjerne høre fra deg
HivNorge har de siste to årene vært i dialog med Den Norske Kirke (DNK) gjennom preses, biskop Olav Fykse Tveit, og Kirkerådet. Bakgrunnen er en intern prosess i DNK om hvordan de møtte hiv- og aidsepidemien på 80- og 90-tallet. I den anledning har vi i HivNorge vært opptatt av at DNK skal vite hva de faktisk bør be om unnskyldning for.