Møte med Unaids

HivNorge deltok i dialogen i møtet med Unaids’ NGO-delegater under AIDS2016. HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen er en av delegatene i den norske landsdelegasjon til UNAIDS Programme Coordinating Board (PCB).

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: I Durban: Bente Bendiksen

labelEmner:

Flere tema ble diskutert på dette møtet der de ti faste NGO-delegatene som sitter i PCB presenterte sitt arbeid fra PCB og høynivåmøtet i New York som fant sted i begynnelsen av juni. De inviterte til dialog med konferansedelegatene og ba om innspill og forslag om hva de tematiske delene på PCB-møtene bør handle om. Hiv og aldring er foreslått til det neste PCB-møtet. Andre temaer som ble spilt inn er mangel på oppfølgingsprogrammer for barn av sexarbeidere og for papirløse barn. 

Unaids har fått kutt i sine bevilgninger fra medlemsstatene, inkludert fra Norge. Leif-Ove Hansen tok dette opp under møtet og oppfordret til et mer kollektivt press fra NGOene for å jobbe med enkeltlands bevilgninger til Unaids.

– HivNorge vil jobbe aktivt for å samle hivfeltet og det internasjonale bistandsfeltet i Norge for å få norske myndigheter til å øke bevilgningene til Unaids sitt hivarbeid, sier han.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.