camera_altFoto: regjeringen.no
Øker støtten til det globale fondet
Under arrangementet Global Citizen i New York på søndag kunngjorde statsminister Erna Solberg en økning på 20 millioner kroner i støtten til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.
scheduleOppdatert: 30.09.2019
createForfatter: Kristin Marie Holland
labelEmner: det globale fondetinternasjonaltstøtte
Norge er allerede en stor bidragsyter til fondet og har i inneværende treårsperiode bidratt med 2 milliarder kroner. Med en økning på 20 millioner vil den totale støtten for perioden 2020-2022 ligge på 2,02 milliarder kroner. Tilgang på gode helsetjenester og utdanning er viktige faktorer om en skal nå FNs bærekraftsmål om å ende ekstrem fattigdom innen 2030, da det fremmer økonomisk vekst og utvikling.
– God helse for alle er viktig for å nå bærekraftsmålene. Vi er på riktig vei for å stoppe epidemiene aids, tuberkulose og malaria, men for å komme i mål må vi styrke innsatsen betraktelig. Derfor øker Norge støtten til Det globale fondet for perioden 2020-2022 til 2,02 milliarder, sier statsminister Solberg i en pressemelding fra regjeringen.no.
Det globale fondet er et partnerskap mellom statlige og private aktører, som gir støtte til helsetjenester og helseinformasjon. I tillegg jobber fondet for å styrke lokale helsetjeneste og gjenopplive samfunn rammet av epidemier, samt for holdningsendringer når det gjelder jenters og kvinners rettigheter. Fondet ble etablert i 2002 og har siden det bidratt til å redde mer enn 32 millioner mennesker. Nå håper statsministeren at den økte støtten kan bidra til at fondet klarer å redde enda 16 millioner mennesker innen slutten av 2022.
Direktøren i det globale fondet, Peter Sands, roser i en pressmelding på det globale fondets nettsider Norges engasjement for global helse og int
ernasjonal utvikling, spesielt i kampen mot hiv, tuberkulose og malaria.
Les også
schedule11.04.2025
→ God påske!
HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 22. april.
schedule10.04.2025
→ Nedgang i hivdiagnoser
I 2024 var det en nedgang i antallet meldte hivtilfeller i Norge, sammenlignet med fjoråret. Forebygging, PrEP, testing, tidlig diagnostisering og rask behandlingsstart fremheves som viktige tiltak for å komme videre i hivforebyggingen i Norge.