Økning på hivpotten

Da den nye regjeringen la fram sin tilleggsproposisjon til statsudsjettet i dag formiddag, ligger det også inne en økning på to millioner kroner til hivfeltet. Pengene er øremerket til bekjempelse av nysmitte blant menn som har sex med menn.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I kapitel 719, post 70, heter det at «bevilgning for 2014 økes med 2 mill. kroner til innsats mot nysmitte av hiv blant menn som har sex med menn. Midlene skal ytes som tilskudd til lavterskel testtilbud i regi av frivillige organisasjoner.»

tilleggspropopsisjonen

I den rødgrønne regjeringens forslag som ble lagt fra 14. oktober er hivpotten økt med drøye to millioner kroner i forhold til vedtatt budsjett for 2013, men 4,1 millioner kroner er øremerket Aksept – senter for alle berørt av hiv, en øremerking som ikke var inne i budsjettet for 2012. Aksept var tidligere fullfinansiert av Oslo kommune, men kommunen og staten samfinansierer nå driften av Aksept. Samtidig ble en rekke utgifter på smittevernbudsjettet flyttet, slik at den reelle budsjettsituasjonen er den samme for 2014 som for 2013. I tillegg kommer da Høies øremerkede forslag.

I Oslo kommunes budsjett som ble lagt fram i slutten av september, foreslås driftsstøtten til HivNorge slettet. Det dreier seg om 450.000 kroner.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.