Ønsker seg mer om eldre

HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og Kim Fangen fra Nye Pluss løper fra foredragssal til foredragssal for å få med seg mest mulig fra hiv-konferansen i Paris. Bortsett fra alle de høyttravende medisinske foredragene er det også mer jordnære temaer å velge blant. Og mye handler om PrEP.

scheduleOppdatert: 02.10.2017

createForfatter: Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

Generalsekretæren hadde imidlertid ønsket seg mer om hivpositive som har levd lenge med viruset. – På den forrige konferansen i Vancouver for to år siden var eldre og hiv et stort tema. Dette er et satsingsområde for HivNorge og jeg hadde håpet å få mer inspirasjon til det arbeidet vi skal i gang med hjemme i Norge.

Kim Fangen er enig med Kolstad og synes det kunne vært flere sesjoner hvor det blir satt søkelys på temaer omkring eldre og de som har levd med viruset i lang tid. Forøvrig synes han det er litt for tidlig å oppsummere konferansen.

Det er første gang Fangen er på denne vitenskapelige konferansen, men synes det kunne vært mer involvering av brukerne. – Det er viktig å løfte fram brukerne, sier Fangen, og referer til professor El-Sadr som i sitt foredrag i dag tidlig påpekte at alt helsearbeid må ta utgangspunkt i de vitenskapen skal behandle. – Det gir bedre helhetlig ivaretakelse og bedre utnyttelse av resursene, sier Fangen.

Les også: PrEP gir hundre prosent beskyttelse

Les også: Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine?

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.