Oppfølging på Ullevål

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål, sier at det kan komme raske endringer i hvordan de drifter poliklinikken i løpet av høsten. De oppfordrer derfor til at man følger med på deres websider for oppdatert informasjon.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Poliklinikken måtte hurtig endre sine rutiner for oppfølging av pasienter som lever med hiv da koronaviruset begynte å spre seg i landet vårt. Som ansvarlige for hovedtyngden av covid-19-pasientene fikk de hendene fulle, og mye av oppfølgingen av andre pasienter ble i hovedsak digital.

For english version: HIV check up at Ullevål

Etter hvert som situasjonen rundt korona ble mer oversiktlig og man fikk økt kontroll over spredningen, åpnet poliklinikken også for personlige oppmøter etter avtale. På websidene til infeksjonsmedisinsk poliklinikk finner man smitteverntiltakene de har iverksatt og som man må følge ved oppmøte. Vær oppmerksom på at det kan komme anbefalinger om bruk av munnbind.

Timeavtaler

Innkallinger for blodprøver og konsultasjoner sendes ut digitalt via Digipost. Hvis Digipost ikke blir åpnet kommer det automatisk brev i posten etter en eller to purringer. Infeksjonsmedisinsk poliklinikk har ikke mulighet til å stoppe brevutsending da dette skjer automatisk via Posten, dersom Digipost ikke åpnes.

Dersom infeksjonsmedisinsk poliklinikk må utsette eller endre timer på kort varsel, vil de fortsatt ringe, men ikke lenger sende SMS til de som ikke tar telefonen – kun sende elektroniske brev. Disse brevene må derfor åpnes raskt.

Det blir i tillegg sendt ut SMS påminnelse 4 dager før blodprøvetaking og 4 dager før konsultasjoner.

MinJournal

Journalnotater etter konsultasjoner gjøres tilgjengelig på www.helsenorge.no. Du kan lese dem ved å logge deg inn, velge «pasientjournal» og deretter din helseregion, Helse Sør-Øst for Oslo Universitetssykehus.

Slik logger du inn på helsenorge.no:

Resepter

Når legen har fornyet resepten din vil du finne resepten ved å logge deg inn på www.helsenorge.no og velge «pasientjournal» og deretter din helseregion, Helse Sør-Øst for Oslo Universitetssykehus. Da finner du resepten under «Legemidler».

Ta kontakt med oss i HivNorge dersom du har spørsmål eller trenger noen å snakke med om hiv. Vi er tilgjengelige på telefon 21 31 45 80, på e-post post@hivnorge.no, via Facebook/Messenger.  

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.