Bli medlem

English

Kontakt oss

Oslo Pride gir ærespris til HivNorge

HivNorge ble tildelt årets ærespris under paradeshowet i Pride Park lørdag ettermiddag. I begrunnelsen heter det blant annet at organisasjonen jobber på en fordomsfri måte og møter mennesker slik de er.

scheduleOppdatert: 03.07.2018

createForfatter: sekretariatet

labelEmner:

Helt siden tidlig på nittitallet har det vært delt ut en ærespris under Oslo Pride, tidligere kjent som Skeive dager. I år besluttet juryen at den skulle gå til HivNorge.

Juryen skriver i sin begrunnelse at «Æresprisvinner 2018 er en organisasjon som jobber på en fordomsfri måte, som møter mennesker i den livssituasjonen de er. En organisasjon som har arbeidet i 30 år for mer kunnskap, forståelse og politisk endring til det bedre for de av oss som lever med hiv og deres pårørende. Æresprisen 2018 går til HivNorge. Juryen hedrer styreleder Leif Ove Hansen for sitt arbeid, og viktigheten av hans åpenhet som hivpositiv.

Prisen går til en organisasjon som består og har bestått av mennesker som klarer å skape trygge fellesskap og gode samtaler for mange som lever med hiv.

Å være åpen om sin hiv-status kan være tøft i et samfunn som ikke har nok kunnskap. Vi vet at det har kostet mye for mange av talspersonene til organisasjonen opp gjennom historien. Juryen vil takke æresprisvinneren 2018 for innsatsen de har lagt ned for vår skeive familie, særlig overfor de av oss som lever med hiv.

Kunnskapen om hiv, og levekårene for de av oss som lever med det, har økt i løpet av de 30 årene årets prisvinneren har eksistert. Organisasjonen har ledet an i kampene og hatt gitt oss mange seiere, seire som har gagnet oss alle. Den siste store seieren var innføringen av de hiv-forebyggende medisinene PrEP i Norge.

Juryen vil hedre nåværende styreleder Leif Ove Hansen for sitt arbeid, og viktigheten av hans åpenhet, hans faglige dyktighet og hans evne til også å være en likeperson. Uredd tør Leif Ove å si sin mening og formidle historier som øker kunnskapen om hiv blant folk.

Årets æresprisvinner fortjener anerkjennelse for det arbeidet dere gjør, og ære for at dere aldri gir opp.

Les også

schedule28.03.2020

→ Råd og informasjon om koronaviruset

Hvordan smitter det og hvordan forebygger man smitte? Hvar er symptomene på korona? Hva gjør man hvis man mistenker at man har blitt smittet?

schedule12.03.2020

→ Infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved OUS stenger

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål stenger nå for alle hivpasienter. Dersom du skulle fornye din resept på planlagt kontroll vil dette nå skje automatisk uten at du møter opp. Resepter kan fornyes via Min Journal på www.helsenorge.no ved behov.

schedule19.05.2020

→ Gradually opening of the outpatient clinic at Ullevål

The outpatient clinic for infectious diseases at OUS is now open for blood tests prior to your consultation, for anyone with an appointment from week 22 onwards. Some patients will have the option of going to the clinic for their consultation.

schedule19.05.2020

→ La policlinica de enfermedades infecciosas en Ullevål reabre sucesivamente

La policlinica de enfermedades infecciosas de Ullevål permite que las personas que tienen su consulta desde la semana numero 22 se presente para pruebas de sangre antes de la consulta. A muchos pacientes tambien se ofrece una consulta normal con su medico.

Scroll Up