Oslo Pride gir ærespris til HivNorge

HivNorge ble tildelt årets ærespris under paradeshowet i Pride Park lørdag ettermiddag. I begrunnelsen heter det blant annet at organisasjonen jobber på en fordomsfri måte og møter mennesker slik de er.

scheduleOppdatert: 03.07.2018

createForfatter: sekretariatet

labelEmner:

Helt siden tidlig på nittitallet har det vært delt ut en ærespris under Oslo Pride, tidligere kjent som Skeive dager. I år besluttet juryen at den skulle gå til HivNorge.

Juryen skriver i sin begrunnelse at «Æresprisvinner 2018 er en organisasjon som jobber på en fordomsfri måte, som møter mennesker i den livssituasjonen de er. En organisasjon som har arbeidet i 30 år for mer kunnskap, forståelse og politisk endring til det bedre for de av oss som lever med hiv og deres pårørende. Æresprisen 2018 går til HivNorge. Juryen hedrer styreleder Leif Ove Hansen for sitt arbeid, og viktigheten av hans åpenhet som hivpositiv.

Prisen går til en organisasjon som består og har bestått av mennesker som klarer å skape trygge fellesskap og gode samtaler for mange som lever med hiv.

Å være åpen om sin hiv-status kan være tøft i et samfunn som ikke har nok kunnskap. Vi vet at det har kostet mye for mange av talspersonene til organisasjonen opp gjennom historien. Juryen vil takke æresprisvinneren 2018 for innsatsen de har lagt ned for vår skeive familie, særlig overfor de av oss som lever med hiv.

Kunnskapen om hiv, og levekårene for de av oss som lever med det, har økt i løpet av de 30 årene årets prisvinneren har eksistert. Organisasjonen har ledet an i kampene og hatt gitt oss mange seiere, seire som har gagnet oss alle. Den siste store seieren var innføringen av de hiv-forebyggende medisinene PrEP i Norge.

Juryen vil hedre nåværende styreleder Leif Ove Hansen for sitt arbeid, og viktigheten av hans åpenhet, hans faglige dyktighet og hans evne til også å være en likeperson. Uredd tør Leif Ove å si sin mening og formidle historier som øker kunnskapen om hiv blant folk.

Årets æresprisvinner fortjener anerkjennelse for det arbeidet dere gjør, og ære for at dere aldri gir opp.

Les også

schedule05.06.2023

→ Hjelp til å kartlegge hverdagsdiskriminering

Opplever du eller noen du kjenner stygge eller sårende kommentarer, vitser eller blikk? Er du ung og lever med en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom? Bidra med å svare på en anonym undersøkelse av Fafo for å kartlegge hverdagsdiskriminering mot funksjonshemmede.

schedule23.05.2023

→ Apekopper blir mpox

Siden november i fjor, har mpox vært det offisielle navnet internasjonalt på det som tidligere ble kalt monkeypox. Nå vil også Norge følge rådene til verdens helseorganisasjon (WHO) og endre navnet på sykdommen apekopper til mpox.