camera_altFOTO: HivNorge
På plass i Paris
I morgen åpner den niende vitenskapelige konferansen om hiv, IAS2017, i Paris. Fram til og med onsdag vil en rekke presentasjoner, foredrag, workshops og symposier kaste lys over nye utviklingstendenser omkring behandling og forebygging av hiv. Andre seksuelt overførbare infeksjoner og hepatitter har også fått bredere plass på denne konferansen.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Arne Walderhaug (tekst og foto)
labelEmner:
Generalsekretær Anne-Karin Kolstad, juridisk rådgiver Johan P. Hougen og undertegnede er på plass for HivNorge. Gjennom de neste dagene vil vi rapportere hjem til Norge om nytt på området og fra workshops og seminarer vi deltar på.
Generalsekretæren er optimistisk om hva vi vil tilegne oss om nye oppdagelser og erfaringer siden verdens fremste forskere og klinikere er samlet i Paris de neste dagene. – Mye handler om PrEP, sier generalsekretæren, men når hun titter gjennom programmet savner hun flere presentasjoner og resultater omkring det å ha levd lenge med hiv. – Særskilt siden dette var et fokustema på den åttende konferansen i Vancouver for to år siden, sier hun. – Dette er noe HivNorge satser på, så vi håper vi finner noen foredrag og workshops som kan gi oss verdifull informasjon.
Juridisk rådgiver Johan P. Hougen synes det er fint at også forebygging trekkes fram. – Her vil man se på hvordan dette kan gjøres i både lav-. mellom- og høyinntekstland. Videre trekkes også andre seksuelt overførbare infeksjoner fram, sammen med hepatitter. Det er ikke bare hiv, sier juristen.
– Det er mye spennende forskning, sier generalsekretæren, men hun savner presentasjoner fra Norge og andre nordiske land. – Hvor er norsk forskning, spør hun.
Les også
schedule03.12.2024
→ Har vi viljen til å eliminere hiv og aids?
Det lever rundt 40 millioner mennesker med hiv i verden, ifølge UNAIDS. Majoriteten av dem tar hivmedisiner – medisiner som både redder liv og som fjerner risikoen for at andre kan bli smittet med hiv. Men 9,3 millioner har ikke tilgang til disse medisinene. Dette til tross for at det har eksistert effektiv hivbehandling i snart 30 år. Og dermed dør mange fortsatt av andre smittsomme sykdommer som tuberkulose, helt unødvendig!
schedule02.12.2024
→ Plussprisen 2024 går til Mathew
Under markeringen av verdens aidsdag søndag 1. desember, ble Plussprisen delt ut for første gang siden 2021. Årets pris går til Mathew for hans engasjement og utrettelige innsats for mennesker som lever med hiv, samt for å redusere stigma og øke kunnskap i samfunnet.