Penger

Statssekretær Ellen Pedersen i Helsedepartementet er ikke enig i at det brukes for lite penger på smittevern her i landet. - Det bevilges også midler gjennom helseforetakene og primærhelsetjenesten, sier hun.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

uttalelser

– Vi har jo et godt gammelt norsk ordtak som sier at mens gresset gror så dør kua?

– Departementet er selvfølgelig bekymret for de høye smittetallene, men vi tror jo ikke at de tiltakene vi nå har gjør at så mange kyr dør. Vi vil fortsette med de tiltakene vi nå har, men vi vil satse særskilt overfor ungdom og menn som har sex med menn.

– Det betyr altså at departementet vil øke bevilgningene for å få smittetallene ned?

– Hvordan vi skal få smittetallene ned kan vi ikke si noe om før vi har fått evalueringsrapporten. Det blir feil å bare fokusere på post 70 i budsjettet da også gjøres mye godt smitteforebyggende arbeid i den generelle helsetjenesten. Vi er opptatt av å finne ut hvorfor smittetallene er så høye og hva kunnskapsmangelen i befolkningen skyldes. Derfor venter vi også på resultatene av Fafo-undersøkelsen som nå er i gang.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.