Pils, politikk og hepatitt C

Det er blitt en tradisjon å arrangere et faglig vorspiel kvelden før verdens aidsdag. Ulike temaer tas opp under vignetten pils og politikk. I år handler det om hepatitt C og sikkerheten til sexarbeidere. Arrangementet finner sted på utestedet Uhørt i Strøget i hovedstaden. Første punkt på dagsordenen er om hepatitt C bør bli en […]

scheduleOppdatert: 23.03.2018

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Det er blitt en tradisjon å arrangere et faglig vorspiel kvelden før verdens aidsdag. Ulike temaer tas opp under vignetten pils og politikk. I år handler det om hepatitt C og sikkerheten til sexarbeidere. Arrangementet finner sted på utestedet Uhørt i Strøget i hovedstaden.

Første punkt på dagsordenen er om hepatitt C bør bli en del av arbeidet omkring hiv her i landet. Hepatitt C er en infeksjon som i hovedsak har rammet injiserende rusbrukere. Imidlertid vi ser en økende tendens til smitte blant menn som har sex med menn, og særlig blant hiv-positive menn som har sex med menn. Er det på tide at hepatitt C blir en permanent del av hiv-kampen er spørsmålet som stilles. I debattpanelet stiller representanter for Hepatitt C-klinikken ved Prindsen mottakssenter og fra hivpositives organisasjon HivNorge.

Etter en halvtimes debatt et det spørsmål om sikkerheten og arbeidsmiljøet til sexarbeidere som står på programmet. Hvilke utfordringer byr det på, og kan man stole på kundene man møter? Til å svare på dette har man invitert representanter fra Helsedirektoratet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Foreningen FRI og Skeiv verden til en paneldebatt.

Menn, kvinner og transpersoner som arbeider i sexbransjen vil også fortelle om utfordringene de møter i hverdagen sin som sexselgere og hvordan de kan ivareta sitt privatliv. Andre spørsmål som debatteres er hvordan sexarbeidere kan beskytte seg mot seg mot vold. Kan menn som selger sex bli voldtatt og kan en mannlig sexarbeider som er aktiv seksuelt få hiv?

Bak arrangementet står Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION), FRI Oslo og Akershus og HivNorge. Ordstyrer for kvelden er samfunnsdebattant og ansatt i BLD’ LHBT sentret Nora Mehsen.

Tid: Torsdag 30. november klokken 18.00 – 21.00.
Sted: Uhørt, Torggata 11, 0181 Oslo
Program for kvelden:
18.00  Har hepatitt C en plass i hivkampen?
18.30  Pause
18:40  Helse, sikker og miljø for sexarbeidere
19:20  Kommentarer til Helse, sikkerhet og miljø for sexarbeidere
19:50  Pause
20:00  Open mic night med sexarbeidere

Deltagere i sexarbeiderdebatten:
Jon-Martin Larsen, Likestillings- og diskrimineringsombudet.
Arild Johan Myrberg, Helsedirektoratet.
Viljar Eidsvik, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Oslo og Akershus.
Susanne Demou Øvergaard, Skeiv Verden.

Les også

schedule24.06.2022

→ Bli med HivNorge i paraden på lørdag

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det i disse dager et yrende folkeliv. — Vi i HivNorge har gledet oss lenge til å endelig markere Pride i Oslo igjen. Vi gleder spesielt til paraden på lørdag, og håper mange vil gå sammen med oss, inviterer HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

schedule22.06.2022

→ Oslo har blitt en Fast Track City

Mandag denne uken signerte Oslo kommune avtalen om å bli en Fast Track City (FTC), det vil si en av byene i verden som forplikter seg til å nå UNAIDS sitt mål for å overvinne hivepidemien innen 2030. Helsebyråd Robert Steen innledet seremonien med å snakke litt om bakgrunnen til at Oslo ønsker å bli en del av dette arbeidet.