Populær quiz på Råhusplassen

På HivNorges stand under Skeive Dager i Oslo 23. – 26. juni kunne vi blant annet friste med en svært populær quiz. Responsen var overstrømmende. Svarene på quizen kan du nå se her.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Et yrende folkeliv preget Rådhusplassen under Skeive Dager i Oslo. Det var stor aktivitet på HivNorge sin stand, og vår quiz skapte et stort engasjement. Flotte premier og en mulighet for å teste sin kunnskap om hiv motiverte mange til å svare på spørsmålene. Temaer som smitteveier og holdninger til mennesker som lever med hiv var noen av spørsmålene på quizen. Og selvfølgelig hører noen tallspørsmål også med.

straffeloven

Et annet spørsmål som mange var usikre på var hvorvidt Kari, som er ansatt i barnehage, har plikt til å informere arbeidsgiver og/eller barnas foreldre om at hun er hivpositiv. I slike yrker er det rutiner for å håndtere blodsmitte. Dette er tilstrekkelig også for å beskytte mot hiv. Det utgjør derfor ingen smitterisiko at Kari jobber i barnehage, og hun er derfor ingen plikt til å informere om dette.

Vinnerne av de flotte premiene er trukket, og de vil bli kontaktet. Vinneren er soleklar, med den eneste med riktig svar på alle tolv spørsmålene.

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.