Pride House: Hvordan påvirket og påvirker hiv-epidemien livene våre?

Drepte hiv den seksuelle revolusjonen? Har det forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Inge Alexander Gjestvang, Per-Karsten Nordhaug, Arve Juritzen og HivNorge møtes til samtale.

scheduleOppdatert: 21.06.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Gjennom 40 år har hiv påvirket svært mange skeive menn som vokste opp etter åtti- og nittitallet, enten vi ble smittet eller ikke. HivNorge inviterer, sammen med Foreningen FRI, til en panelsamtale om hva smittefrykten gjorde med oss, særlig før de effektive medisinene kom – medisinene som gjør at hiv ikke lenger smitter. Har det forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Hva skjedde med opprøret mot heteronormen? Var det hiv som førte til kamp for heteronormativ ekteskapslov, heller enn å utvide normene for samliv?

Gonorétallene har aldri vært så høye som i 1946 og 1975, tall som er ti- og tjue ganger høyere enn tallene vi ser i dag. Drepte hiv den seksuelle revolusjonen? Og hvordan har de skeive miljøene håndtert tapet å miste av så mange venner og kjente til aids? Er vi overtraumet?

Når: Onsdag 28. juni, kl. 20.30
Hvor: Eyr, Legenes hus kurs- og konferansesenter, Christiania Torv 5, 0158 Oslo

De som deltar i samtalen er:

Foto: FRI/Jane Lool.
Foto: FRI/Jane Lool

Inge Alexander Gjestvang, 40 år gammel, og ble født knappe fire måneder etter første aids-tilfelle ble fastslått i Norge. Han er utdannet lærer, og er nå leder i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Foto: Privat
Foto: Privat

Per-Karsten Nordhaug, 49 år gammel, medlem av Oslo kommunes Råd for kjønns- og seksualitetsmangfold, nordisk leder for Pride i Accenture, Oslomann, men opprinnelig fra Nes på Hedemarken.

Foto: Privat
Foto: Privat

Arve Juritzen, forfatter av boken «Henki – han ga Aids et ansikt», og i dag politiker på valg til Oslo bystyre.

Foto: HivNorge

Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i HivNorge.

Foto: HivNorge

Til å lede samtalen Halvor Frihagen, 54 år gammel. Arbeider deltid som juridisk og politisk rådgiver i HivNorge, ved siden av jobb som advokat. Han har tidligere hatt forskjellige verv i den skeive bevegelsen og på grasrotnivå i politikken, og har vært opptatt av kjønns- og seksualitetspolitikk, menneskerettigheter og arbeid mot diskriminering.

Les også

schedule27.09.2023

→ PrEP på agendaen

Som en del Fast Track Cities 2023-konferansen i Amsterdam har HivNorge deltatt på flere foredrag og erfaringsutvekslinger om den hiv-forebyggende behandlingen PrEP. PrEP er et viktig og aktuelt tema under konferansen, siden introduksjonen av PrEP har bidratt til stor reduksjon av nye hivtilfeller globalt.

schedule26.09.2023

→ Fast Track Cities 2023-konferansen er i gang

Fagpersoner, aktivister og berørte på hivfeltet er samlet for å dele erfaringer, presentere forskningsresultater og for å styrke det internasjonale nettverket. – Arbeidet for å ende hivepidemien er ikke bare medisinsk, i dag er den største utfordringen stigmaet og de sosiale belastningene relatert til hiv, forteller Amsterdams ordfører.