Pride House: Hvordan påvirket og påvirker hiv-epidemien livene våre?

Drepte hiv den seksuelle revolusjonen? Har det forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Inge Alexander Gjestvang, Per-Karsten Nordhaug, Arve Juritzen og HivNorge møtes til samtale.

scheduleOppdatert: 21.06.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Gjennom 40 år har hiv påvirket svært mange skeive menn som vokste opp etter åtti- og nittitallet, enten vi ble smittet eller ikke. HivNorge inviterer, sammen med Foreningen FRI, til en panelsamtale om hva smittefrykten gjorde med oss, særlig før de effektive medisinene kom – medisinene som gjør at hiv ikke lenger smitter. Har det forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Hva skjedde med opprøret mot heteronormen? Var det hiv som førte til kamp for heteronormativ ekteskapslov, heller enn å utvide normene for samliv?

Gonorétallene har aldri vært så høye som i 1946 og 1975, tall som er ti- og tjue ganger høyere enn tallene vi ser i dag. Drepte hiv den seksuelle revolusjonen? Og hvordan har de skeive miljøene håndtert tapet å miste av så mange venner og kjente til aids? Er vi overtraumet?

Når: Onsdag 28. juni, kl. 20.30
Hvor: Eyr, Legenes hus kurs- og konferansesenter, Christiania Torv 5, 0158 Oslo

De som deltar i samtalen er:

Foto: FRI/Jane Lool.
Foto: FRI/Jane Lool

Inge Alexander Gjestvang, 40 år gammel, og ble født knappe fire måneder etter første aids-tilfelle ble fastslått i Norge. Han er utdannet lærer, og er nå leder i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Foto: Privat
Foto: Privat

Per-Karsten Nordhaug, 49 år gammel, medlem av Oslo kommunes Råd for kjønns- og seksualitetsmangfold, nordisk leder for Pride i Accenture, Oslomann, men opprinnelig fra Nes på Hedemarken.

Foto: Privat
Foto: Privat

Arve Juritzen, forfatter av boken «Henki – han ga Aids et ansikt», og i dag politiker på valg til Oslo bystyre.

Foto: HivNorge

Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i HivNorge.

Foto: HivNorge

Til å lede samtalen Halvor Frihagen, 54 år gammel. Arbeider deltid som juridisk og politisk rådgiver i HivNorge, ved siden av jobb som advokat. Han har tidligere hatt forskjellige verv i den skeive bevegelsen og på grasrotnivå i politikken, og har vært opptatt av kjønns- og seksualitetspolitikk, menneskerettigheter og arbeid mot diskriminering.

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.