Reiserestriksjoner

Ifølge en artikkel i avisa The Washington Blade blir det nå lagt fram et forslag som kan fjerne forbudet for hivpositive til å reise til USA.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Forslaget, som støttes av både republikanere og demokrater, er en del av en populær aidspakke som Kongressen skal behandle. Pakken, som ble lagt fram av senatorene Joseph Biden (Dem) og Richard Lugar (Rep) forrige fredag, har til hensikt å øke presidentens globale aidsprogram fra 30 milliarder dollar til 50 milliarder dollar (260 milliarder kroner).

Senatorene bruker denne muligheten til også å fjerne innreiserestriksjonene for hivpositive til USA. Tidligere forsøk på å fjerne restriksjonene, som president George W Bush ga uttrykk for på Verdens aidsdag 1. desember 2006 at han ville fjerne, har druknet i komitéarbeid og i tillegg har enkelte medlemmer av Kongressen gitt uttrykk for at det ville få problemer med å bli vedtatt. Ved å legge forslaget inn som en del av en global aidspakke ser senatorene at det vil øke muligheten for at restriksjonene kan fjernes.

Washington Blade

her

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.