Sex uten kondom

Jeg har en kjempeflott hivnegativ kjæreste som jeg bor sammen med. Han er helt avslappet i forhold til det faktum at jeg er positiv. Når vi har sex insisterer han på at det skal gjøres uten kondom. Sexolog Haakon Aars svarer.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Jeg forstår godt at du blir forvirret og i stuss på hva du skal gjøre. Du forteller at du har levet i mange år med hivdiagnosen, og nå bor sammen med en kjæreste. Det er selvfølgelig et problem at han ikke vil bruke kondom. En ting er at han er som du sier helt avslappet på at du er hivpositiv, og det er jo kjempebra. Men jeg forstår godt at det faktisk gjør noe med din nytelse av sex når han ikke vil beskytte seg med kondom. Seksualiteten handler jo nettopp om å nyte og kunne gi seg helt hen, uten andre tanker i akten enn nettopp å la seg flyte av gårde i god følelse og uten bekymring.

Les

 

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.