Skeiv i 2020 – hiv, PrEP, chemsex og korona

Mangfold og annerledeshet beskrives i dag ofte som noe positivt, men kan også by på sine utfordringer. Vi som definerer oss utenfor den heterofile normen, lever gode liv. Samtidig kan diskriminering, ensomhet, skam og utfordringer knyttet til seksualitet, rus eller manglende tilhørighet ramme oss i ulike faser av livet. Når koronapandemien nå endrer hvordan vi kan leve sammen, har mange av oss møtt nye utfordringer.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge arrangerer denne høsten til livsstils-workshop for skeive menn ledet av psykoterapeut Rolf Aspestrand og vernepleier Andrés Lekanger. Vi inviterer til refleksjon og støtte for ulike livserfaringer. Vi møtes for å dele gleder og utfordringer som preger våre liv som skeive menn i 2020.

Workshopen arrangeres to ganger, først helgen 24.-25. oktober og om igjen 14.-15. november. For å få plass på dette arrangementet, må du definere deg selv som en mann som har sex med andre menn. I tillegg søker vi deg som enten lever med hiv eller bruker PrEP, men hvis du står i kø for å starte opp med PrEP, kan du også søke. Menn som har erfaringer fra chemsex er også i målgruppen, uavhengig av hivstatus eller PrEP-bruk.

Det er åtte plasser på hver av workshoppene. Du kan søke om plass på begge helgene, men vil bare kunne få tildelt plass på én av dem.

Hvis det blir flere søkere enn plasser, vil vi prioritere personer som ikke har deltatt på liknende arrangementer tidligere. Ved få søkere, kan vi slå sammen de to workshoppene til én.

Vi vil gjerne oppfordre alle som kjenner seg igjen i beskrivelsene over til å søke!

Klikk på lenkene under for å søke om plass:

Livsstilsworkshop for menn som har sex med menn, 24.-25.10.2020 (Fullbooket)

Livsstilsworkshop for menn som har sex med menn, 14.-15.11.2020 (Ledige plasser)

Vi minner om at alle fysiske arrangementer kun vil bli gjennomført dersom det er trygt med tanke på Covid-19. HivNorge tar smittevern svært alvorlig, og vurderer fortløpende om arrangementer må utsettes eller avlyses dersom smittespredingen øker eller myndighetenes råd om smittevern gjør det vanskelig å gjennomføre fysiske møter. Workshoppene gjennomføres på et hotell i Oslo som har gode rutiner for smittevern og tilrettelegging av sine lokaler for avstandskrav, hånd- og overflatehygiene osv.

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.