Skeive Norge

Torsdag 28. juni overtar Ingrid Bjørnov scenen i Spikersuppa og vil lede skeive Norge til allsang. Det blir alt fra Judy Garland til Lady Gaga, inkludert innslag fra Sound of Music.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Ingrid Bjørnov inviterer til allsang i Spikersuppa torsdag 28. juni

I regi av HivNorge er scenen på Pride Park overlatt til Ingrid Bjørnov denne torsdagkvelden. Så snart klokkene i Rådhustårnet har slått syv ganger slår Ingrid Bjørnov akkorden og regner med stor respons fra det glade publikum. Til HivNorge sier Ingrid at hun har gjort et dypdykk i homofil allsang og funnet ut at her skal det presenteres toner fra Judy Garland til Lady Gaga. – Homoallsang, sier hun, skiller seg noe ut fra heteroallsang ved at det er mindre viser og svært lite fotformsko.

Hun forteller at ideen kom under Gaygalla i januar da hun slo an tonen med Gloria Gaynors legendariske ”I will survive” – hvor salen spontant satte i gang allsang. Hun tenkte at dette luktet godt, og at dette var noe hun ville utforske videre. Derfor presenterer hun nå et variert utvalg av gode sanger fra 40-tallet og fram til i dag. Og publikum skal synge med, og hun skal holde på til stemmene er blitt for rustne til å holde følge.

Til akkompagnement har Ingrid med seg trommeslageren Ole Petter Hansen på bøtte, en blå plastbøtte fra Biltema. Og til slutt oppfordrer hun til innspill på lesbisk allsang, ettersom hennes fortid med fagottene (Oslo Fagottkor) har gitt henne en god utdanning i homsekorsang.

Korsang for god helse – intervju med Ingrid Bjørnov i siste Positiv

Hva: Skeive Norge synger – allsang med Ingrid BjørnovHvor: Pride Park, SpikersuppaNår: Torsdag 28. juni kl 19.00

Hva: Skeive Norge synger – allsang med Ingrid Bjørnov

Les også

schedule24.06.2022

→ Bli med HivNorge i paraden på lørdag

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det i disse dager et yrende folkeliv. — Vi i HivNorge har gledet oss lenge til å endelig markere Pride i Oslo igjen. Vi gleder spesielt til paraden på lørdag, og håper mange vil gå sammen med oss, inviterer HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

schedule22.06.2022

→ Oslo har blitt en Fast Track City

Mandag denne uken signerte Oslo kommune avtalen om å bli en Fast Track City (FTC), det vil si en av byene i verden som forplikter seg til å nå UNAIDS sitt mål for å overvinne hivepidemien innen 2030. Helsebyråd Robert Steen innledet seremonien med å snakke litt om bakgrunnen til at Oslo ønsker å bli en del av dette arbeidet.