Smitte

En ung mann klager over at så fort han havner i senga med noen får han den ikke opp. Han får litt angst fordi han er redd for å smitte partneren. Sexolog Haakon Aars svarer på dette og andre spørsmål.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Sexolog Haakon Aars svarer: At du har lyst på sex av og til er jo en helt naturlig lyst. Og at du da tar deg en tur ut for å se om du eventuelt kan treffe en mann for å ha sex. Man har jo like stor behov for å møte andre og eventuelt ha sex, enten man er hivpositiv eller hivnegativ. Men du forteller at når du treffer en fyr og dere skal ha sex, så sliter du med som du sier ”å få den opp”. Og at grunnen er at du får angst for å smitte partneren. Og det er nok riktig at denne angsten du kjenner kan føre til at du ikke får ereksjon. Angsten overstyrer på en måte signalene i hjernen som fører til ereksjon.

her

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.