Stipend for deltakelse på internasjonal konferanse

18.-21. juli arrangerer International Aids Society den ellevte konferansen om vitenskap og hiv. Konferansen vil foregå digitalt, og det er mulig å søke om stipend som dekker deltakelsesavgiften.

scheduleOppdatert: 09.02.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Stipendprogrammet har som målsetting å dekke registreringsavgiften til kvalifiserte søkere som er i en posisjon med begrensede ressurser. I tillegg vil stipendet dekke to års medlemskap i IAS. Det kan være enkeltpersoner som bidrar til konferanseprogrammet, eller søkere som kan dokumentere at de vil overføre kunnskap og ferdigheter tilegnet på konferansen, til arbeidet de utfører i egne organisasjoner og lokalsamfunn.

Mer informasjon finner man også på sidene om IAS Educational Fund Scholarships.

Det er to typer stipender, konferansestipend og mediastipend for journalister eller det de kaller samfunnsutdannere. Søknadsfristen er 26. februar, og det er et begrenset antall stipend tilgjengelig.

Stipendprogrammet er åpent for alle over hele verden som jobber eller er aktive i frivillig arbeid på hivfeltet, og som er over 18 år på konferansetidpunktet. Noen grupper vil bli prioritert:

  • Foredragsholdere
  • Personer hvor deltakelse på konferansen vil bidra til å styrke deres arbeid i egne lokalsamfunn
  • Personer som vil bistå i overføring av ferdigheter og kunnskap tilegnet på konferansen
  • Personer fra lav-inntektsland
  • Personer som tilhører nøkkelpopulasjonene, inkludert personer som lever med hiv.

Man kan forvente å få svar på søknadene i begynnelsen av mai.

Les også

schedule05.06.2023

→ Hjelp til å kartlegge hverdagsdiskriminering

Opplever du eller noen du kjenner stygge eller sårende kommentarer, vitser eller blikk? Er du ung og lever med en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom? Bidra med å svare på en anonym undersøkelse av Fafo for å kartlegge hverdagsdiskriminering mot funksjonshemmede.

schedule23.05.2023

→ Apekopper blir mpox

Siden november i fjor, har mpox vært det offisielle navnet internasjonalt på det som tidligere ble kalt monkeypox. Nå vil også Norge følge rådene til verdens helseorganisasjon (WHO) og endre navnet på sykdommen apekopper til mpox.