Tenke nytt

Det er nå tretti år siden de første rapportene om en ny mystisk sykdom. Til tross for omfattende kampanjer gjennom mange år ser vi at antall nye hivdiagnoser blant menn som har sex med menn holder seg høyt – og at den øker blant heteroseksuelle.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Generalsekretær Evy-Aina Røe mener myndighetene må gå i seg selv og stille spørsmål om ikke strategien for forebygging av hiv blant menn som har sex med menn er mislykket. – Her er det behov for å tenke nytt sier hun.

Hun er også bekymret for at det er en økende andel nysmitte blant ungdom under 25 år og at smitten øker faretruende blant heteroseksuelle. Bare på de to siste årene har tallene gått drastisk opp.

Les utfyllende intervju med generalsekretær Evy-Aina Røe

Seniorrådgiver Arild Johan Myrberg i Helsedirektoratet medgir at det har utviklet seg et kunnskaps- og informasjonsvakuum som vi kanskje ser resultatene av nå. – Vi burde drøfte om det på nytt er på tide med en omfattende informasjonskampanje rettet mot hele befolkningen slik at vi får ned smittetallene, sier han i et intervju med HivNorges fagblad Positiv.

Les utfyllende intervju med seniorrådgiver Arild Johan Myrberg

Les om smittetallene for 2010

Les kortversjon om hiv-historien

Folkehelsa: 30 år siden hivepideimen

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.