Til Romania for å lære om seksualundervisning og hiv

HivNorges styreleder, Leif-Ove Hansen, og Sex og samfunns prosjektleder på menn som har sex med menn, Mona Zimmermann Fishbain, skal på studietur til Romania første uken i oktober. Studieturen er arrangert av Semper Musica Ascociata, og er et samarbeid sammen med HivNorge og Hiv-Island.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Den rumenske organisasjonen har tidligere i høst vært på besøk i Norge og på Island for å lære om hvordan forebygging av seksuelt overførbare infeksjoner blant ungdom foregår.  I Norge og på Island var de på skolebesøk og fikk se hvordan seksualundervisning foregikk i praksis.

I Romania kommer vi til å få se hvordan Semper Musica jobber med seksualundervisning i to forskjellige byer.  – Jeg gleder meg til å se hvordan de jobber med seksualundervisning i Romania. Ut fra deres besøk i Norge høres det ut som forskjellene er store. Både når det kommer til generell kunnskap blant ungdom og kulturen i samfunnet for å snakke om seksualitet og sikker sex, sier Fishbain.

Hivprevalensen i Romania er høy, og mulighetene for å teste seg er ikke gode. Tilgangen på medisiner skal være like god som store deler av Europa.  – Det skal bli interessant å se hvor mye kunnskap ungdommer har om hiv, og få snakke med helsepersonell om testing og behandling, sier Hansen.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.