Bli medlem

English

Kontakt oss

Trenger du en hivtest?

Har du vært i en risikosituasjon og trenger en hivtest? Nå åpner testtilbudet i Oslo opp igjen. Du kan også få tatt en hivtest hos fastlegen din. Testing skjer for tiden kun etter avtale, og enkelte steder vil du bli bedt om å vente til vindusperioden for å oppdage smitte er over før du tester deg. Ta direkte kontakt med teststedet for å avklare dette.

scheduleOppdatert: 14.05.2020

createForfatter: Caroline Pisani

labelEmner:

Her kan du lese mer om hivtesten. Les også om hvordan hiv smitter og ikke, hvis du er usikker på om du har vært i en risikosituasjon. 

Sjekkpunkt er åpent

Sjekkpunkt åpnet igjen 4. mai. Hos Sjekkpunkt tilbyr hurtigtesting for hiv og syfilis, i tillegg til ordinære tester for klamydia og gonoré. Åpningstider og adresse er som før, men grunnet pandemien har Sjekkpunkt innført en rekke nye rutiner for å minimere smittefaren. Rutinene er i tråd med myndighetenes anbefalinger og er kvalitetssikret. De sørger for trygge rammer for både besøkende og ansatte, men kan medføre noe økt ventetid for deg. Les mer på om hvilke forholdsregler som tas på Helseutvalgets hjemmesider.   

Olafiaklinikken utvider sitt tilbud 

Olafiaklinikken tilbyr rådgivning, test, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner. På bakgrunn av koronasituasjonen kan man ikke komme på drop-in, men må bestille time på forhånd. De som ønsker å teste seg, må ringe tlf. 23075840 eller 23075875. Telefonen er betjent 08:15—11:00 og 12:00—14:00 mandag til fredag (onsdager kun 08:15—11:00). Kveldstilbudet for menn som har sex med menn, er også åpent etter avtale. 

Vær oppmerksomme på at Oslo universitetssykehus har innført besøksforbud. Det er kun pasienter som trenger ledsager på grunn av handikap som kan ha med seg andre til Olafiaklinikken, alle andre må komme alene. Les mer på Olafiaklinkkens hjemmesider

Trenger du PEP? 

Dersom du har vært i en risikosituasjon for under ett døgn siden, kan det være aktuelt med en PEP-kur som kan hindre at du blir smittet av hiv. Ta kontakt med legevakten for å få en vurdering av om du har behov for en slik kur. Det er viktig at du kommer i gang med en PEP-kur raskt etter å ha vært i en risikosituasjon og senest innen 24 timer.  

Her finner du en oversikt over hvor du kan teste deg for hiv i hele Norge. Ta direkte kontakt for å høre hvilket tilbud de ulike stedene har for øyeblikket. 

Ta kontakt med oss i HivNorge dersom du har spørsmål eller trenger noen å snakke med om hiv. Vi er tilgjengelige på telefon 21 31 45 80 alle dager 10—19, på e-post post@hivnorge.no og via Facebook Messenger.  

Les også

schedule28.03.2020

→ Råd og informasjon om koronaviruset

Hvordan smitter det og hvordan forebygger man smitte? Hvar er symptomene på korona? Hva gjør man hvis man mistenker at man har blitt smittet?

schedule12.03.2020

→ Infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved OUS stenger

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål stenger nå for alle hivpasienter. Dersom du skulle fornye din resept på planlagt kontroll vil dette nå skje automatisk uten at du møter opp. Resepter kan fornyes via Min Journal på www.helsenorge.no ved behov.

schedule19.05.2020

→ Gradually opening of the outpatient clinic at Ullevål

The outpatient clinic for infectious diseases at OUS is now open for blood tests prior to your consultation, for anyone with an appointment from week 22 onwards. Some patients will have the option of going to the clinic for their consultation.

schedule19.05.2020

→ La policlinica de enfermedades infecciosas en Ullevål reabre sucesivamente

La policlinica de enfermedades infecciosas de Ullevål permite que las personas que tienen su consulta desde la semana numero 22 se presente para pruebas de sangre antes de la consulta. A muchos pacientes tambien se ofrece una consulta normal con su medico.

Scroll Up