Trenger du en hivtest?

Har du vært i en risikosituasjon og trenger en hivtest? Nå åpner testtilbudet i Oslo opp igjen. Du kan også få tatt en hivtest hos fastlegen din. Testing skjer for tiden kun etter avtale, og enkelte steder vil du bli bedt om å vente til vindusperioden for å oppdage smitte er over før du tester deg. Ta direkte kontakt med teststedet for å avklare dette.

scheduleOppdatert: 27.05.2020

createForfatter: Caroline Pisani

labelEmner:

Her kan du lese mer om hivtesten. Les også om hvordan hiv smitter og ikke, hvis du er usikker på om du har vært i en risikosituasjon. 

Sjekkpunkt er åpent

Sjekkpunkt åpnet igjen 4. mai. Hos Sjekkpunkt tilbyr hurtigtesting for hiv og syfilis, i tillegg til ordinære tester for klamydia og gonoré. Åpningstider og adresse er som før, men grunnet pandemien har Sjekkpunkt innført en rekke nye rutiner for å minimere smittefaren. Rutinene er i tråd med myndighetenes anbefalinger og er kvalitetssikret. De sørger for trygge rammer for både besøkende og ansatte, men kan medføre noe økt ventetid for deg. Les mer på om hvilke forholdsregler som tas på Helseutvalgets hjemmesider.   

Olafiaklinikken utvider sitt tilbud 

Olafiaklinikken tilbyr rådgivning, test, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner. På bakgrunn av koronasituasjonen kan man ikke komme på drop-in, men må bestille time på forhånd. De som ønsker å teste seg, må ringe tlf. 23075840 eller 23075875. Telefonen er betjent 08:15—11:00 og 12:00—14:00 mandag til fredag (onsdager kun 08:15—11:00). Kveldstilbudet for menn som har sex med menn, er også åpent etter avtale. 

Vær oppmerksomme på at Oslo universitetssykehus har innført besøksforbud. Det er kun pasienter som trenger ledsager på grunn av handikap som kan ha med seg andre til Olafiaklinikken, alle andre må komme alene. Les mer på Olafiaklinkkens hjemmesider

Minutt-test hos Aksept i Oslo

Aksept, Kirkens Bymisjon, tilbyr hurtigtester for hiv og seksuelt overførbare infeksjoner på mandager og torsdager fra kl. 10-14 og tirsdager kl. 17-19.

Trenger du PEP? 

Dersom du har vært i en risikosituasjon for under ett døgn siden, kan det være aktuelt med en PEP-kur som kan hindre at du blir smittet av hiv. Ta kontakt med legevakten for å få en vurdering av om du har behov for en slik kur. Det er viktig at du kommer i gang med en PEP-kur raskt etter å ha vært i en risikosituasjon og senest innen 24 timer.  

Her finner du en oversikt over hvor du kan teste deg for hiv i hele Norge. Ta direkte kontakt for å høre hvilket tilbud de ulike stedene har for øyeblikket. 

Ta kontakt med oss i HivNorge dersom du har spørsmål eller trenger noen å snakke med om hiv. Vi er tilgjengelige på telefon 21 31 45 80 alle dager 10—19, på e-post post@hivnorge.no og via Facebook Messenger.  

Les også

schedule15.03.2023

→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar

Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.

schedule09.03.2023

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 23. mars 2023, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo. Det er kun lagt til rette for fysisk oppmøte. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2022.