Ungass

I midten av juni inivterer FN til høynivåmøte om hiv - det såkalte Ungass-møtet. Reiserestriksjoner er blant temaene norske myndigheter tar opp.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Unaids

Det er bred enighet om støtte til prinsippene relatert til effektive tiltak på landnivå. Det planlegges fem paneler over følgende temaer: 1. Hvilke resultater har vi og hvordan jobber vi videre med disse for å nå tusenårsmål nummer 6? 2. Hvordan få på plass lederskap og ansvar i land med konsentrerte epidemier. 3. LIkestilling og aids. 4. Sikre robust og langsiktig respons. 5. Ressurser og universell tilgang.

Det er bred enighet om støtte til prinsippene relatert til effektive tiltak på landnivå. Det planlegges fem paneler over følgende temaer:

Med utgangspunkt i stigmatisering og diskriminering melder Utenriksdepartementet at det fra norsk side blant annet skal fokuseres på reiserestriksjoner og seksuelle rettigheter. Sivilt samfunn, parlamentarikere og frivillige organisasjoner vil delta i den norske troppen.

her

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.