Vad

Verdens aidsdag har siden 1988 blitt markert over hele verden 1. desember. I Oslo markeres dagen med stands, gudstjeneste, fakkeltog og fest. HivNorge arrangerer fagkonferanse fredag 30. november.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Årets slagord er «Ta ansvar!», og temaet for konferansen er å se hvordan det nasjonale hiv- og aidsarbeidet samsvarer med Norges internasjonale engasjement i saken. Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad kommer og hun skal snakke om hvordan takle hivepidemien her i landet.

I tillegg vil stortingsrepresentant Odd-Einar Dørum (V) og HivNorges styreleder Per Miljeteig holde innlegg om nasjonale strategier og hvordan hiv- og aidsproblematikken bør angripes her i landet. Dessuten vil overlege dr Frank O. Pettersen ved Ullevål universitetssykehus snakke om hivforskning her i landet. Anders Krystad fra Norges Fotballforbund vil åpne konferansen.

Plussprisen

Aksept

Sosial- og helsedirektoratets sider

Les også

schedule27.09.2023

→ PrEP på agendaen

Som en del Fast Track Cities 2023-konferansen i Amsterdam har HivNorge deltatt på flere foredrag og erfaringsutvekslinger om den hiv-forebyggende behandlingen PrEP. PrEP er et viktig og aktuelt tema under konferansen, siden introduksjonen av PrEP har bidratt til stor reduksjon av nye hivtilfeller globalt.

schedule26.09.2023

→ Fast Track Cities 2023-konferansen er i gang

Fagpersoner, aktivister og berørte på hivfeltet er samlet for å dele erfaringer, presentere forskningsresultater og for å styrke det internasjonale nettverket. – Arbeidet for å ende hivepidemien er ikke bare medisinsk, i dag er den største utfordringen stigmaet og de sosiale belastningene relatert til hiv, forteller Amsterdams ordfører.