Velkommen til oss, Veronika!

De neste tre månedene vil Veronika Gorbova fra Ukraina ha språkpraksis hos HivNorge. Veronika har bred erfaring fra hivrelatert arbeid i Ukraina og vil bidra med sin kompetanse i organisasjonen. Målet med språkpraksis er å bruke det norske språket i jobbsammenheng.

scheduleOppdatert: 18.09.2024

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

— Jeg bodde og jobbet i Ukraina frem til mars 2023, forteller Veronika. — I april 2023 kom jeg til Norge som flyktning. Jeg har jobbet med hiv i Ukraina siden 2019, først som konsulent og deretter som programansvarlig i den internasjonale ideelle stiftelsen “Alliance for Public Health”. Jeg har også arbeidserfaring med å utvikle hivforebyggende tiltak for ulike grupper i befolkningen, samt å lage informasjons- og utdanningskampanjer. Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker og være nyttig gjennom arbeidet mitt. Jeg kan snakke norsk, engelsk, ukrainsk og russisk og kjempeglad for å ha muligheten til å ta språkpraksis hos HivNorge.  Jeg håper på å forbedre mine norskkunnskaper og hjelpe folk som muligens har språkbarrierer for å få informasjon om hivtesting og behandling.  

— Vi ønsker Veronika velkommen på språkpraksis hos oss, sier HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

Les også

schedule23.09.2024

→ Bli med i en viktig studie om aldring og hiv

Universitetet i Oslo (UiO) har satt i gang en viktig forskningsstudie som fokuserer på mennesker som har levd lenge med hiv og deres erfaringer med aldring. Målet med studien er å forstå bedre hvordan det er å eldes med hiv og hvordan helse- og sosialtjenester kan tilpasses for å møte behovene til denne gruppen. Personer som har levd med hiv lenge oppfordres til å delta i studien. 

schedule19.09.2024

→ Mpox-vaksinering: bekymret for økt stigmatisering

Det er kommunenes ansvar å tilby vaksinering til befolkningen. Det er imidlertid stor variasjon i Norge hvor tilgjengelig Mpox-vaksiner er, og HivNorge er bekymret for at personer som har behov for den ikke får tilgang på vaksinen.