Velkommen til vårens aktiviteter

HivNorge ønsker velkommen til vårens aktiviteter for medlemmer og andre interesserte. – Her kan vi tilby arrangementer som burde interessere mange mennesker, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

scheduleOppdatert: 02.04.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Torsdag 25. april kommer sexolog og sykepleier Jorge Johansen og lege Julia Clare MacLeod fra Olafiaklinikken og snakker om seksuelt overførbare infeksjoner, smitteveier og kontaktsporing. Meld deg på her.

Onsdag 22. mai tar HivNorges juridiske rådgiver Halvor Frihagen en prat om noen temaer innenfor hiv og juss, blant annet retten til behandling, straffeloven, journal- og reseptinnsyn, betydningen av digitalisering og når man må betale egenandel. Meld deg på her.

Temakvelden om immunforsvaret i tarmen, som var planlagt til onsdag 27. mars og som måtte avlyses på grunn av uforutsette omstendigheter, vil bli forsøkt satt opp igjen på en ny dato i løpet av våren. – De fleste temakveldene våre strømmes live via vår Facebook-side slik at personer utenfor Oslo kan følge med og delta med spørsmål underveis, sier generalsekretær Kolstad og legger til at sendingene blir liggende ute på våre sider i etterkant slik at de som er forhindret fra å se dette live kan få med seg informasjonen og diskusjonene.

Kvinnenettverk
Det er også på gang et kvinnenettverk i regi av våre frivillige som har sin første samling på vårt kontor 11. april. Meld deg på her. Vi vil legge ut mer informasjon når dette nettverket har lagt ytterligere planer for flere nettverksmøter og temakvelder, sier generalsekretæren.

– Vi har også egne temakvelder for menn som har sex med menn og som fikk hivdiagnosen lenge før medisinene kom i 1996 – en gruppe vi kaller Pionerer, sier generalsekretæren. – I samarbeid med fagpersoner i Dialog hos Diakonhjemmet vil denne gruppen i tillegg tilbys gruppesamtaler og annen oppfølging. Vi vil i løpet av året inkludere kvinner som har levd med hiv siden før medisinene kom og se på muligheten for andre grupper om det er behov for dette.

Generalsekretær Kolstad forteller videre at det i mai vil bli arrangert et helgeseminar for denne gruppen, noe som HivNorge startet med i fjor. Annonsering av dette seminaret vil bli lagt ut på HivNorges nettsider om kort tid.

Spille inn forslag
Anne-Karin Kolstad oppfordrer for øvrig medlemmer og alle som bruker våre tilbud om å spille inn temaer de ønsker vi skal løfte frem på våre temakvelder. – Det er svært viktig for oss at alle som bruker våre tilbud gir oss råd om hva de ønsker vi skal ta fatt på av saker og temaer, sier hun.

Dato for vårens kvinneseminar er også fastsatt. Fra fredag 10. mai til søndag 12. mai vil Vibeke Olss, som er en energisk og fargerik foredragsholder og mentaltrener, fokusere på å gi folk verktøy til å påvirke in egen hverdag, forstå sin egen verdi og endre negative tankemønstre. Vibeke har blant annet holdt foredrag for Kreftforeningen og brukerorganisasjoner på rusfeltet. Hennes visjon er «begeistrende kvalitet i gjerningsøyeblikket!»

Det er begrenset antall plasser og kvinner som ikke har vært med før og HivNorges medlemmer vil prioriteres. Det forventes at deltagerne aktivt bidrar under foredrag og i aktiviteter gjennom hele seminarhelgen. Gode norskkunnskaper er viktig for å få utbytte av seminaret.

Informasjon og påmelding til kvinneseminaret.

HivNorge planlegger også en rekke aktiviteter under Oslo Pride, som i år arrangeres mellom 14. og 23. juni. Tradisjonen tro vil HivNorge ha stand i Pride Park (onsdag 19. til og med lørdag 23. juni) i samarbeid med Olafiaklinikken, hvor det tilbys testing av hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner. Pride Park skjer i Spikersuppa, som ligger mellom Stortinget og Nathionaltheatret. HivNorge vil selvfølgelig også ha egen flåte i paraden, som går av stabelen lørdag 23. juni. Pride House, som er festivalens debattforum, åpner fredag 14. juni på Youngstorget, og varer en hel uke. HivNorge vil i samarbeid med andre organisasjoner arrangere flere debattmøter og paneldiskusjoner.

HivNorge er også på plass under Bergen Pride, som avholdes fra 1. til 8. juni og vurderer deltakelse på andre Pride-arrangement i andre deler av landet fortløpende.

Se for øvrig arrangementer fra hele landet i vår kalender.

Høsten 2019 vil HivNorge re-etablere sine tidligere selvhjelp/mestringskurs i samarbeid med gestaltterapeut Heidi Gaupseth. Dette seminaret vil bli åpent for alle og legges ut på våre nettsider før sommeren.

Utvidet kontortid
Vi gjør oppmerksom på at kontoret er bemannet fast mandag til fredag 09.00-15.00. Torsdager har vi åpent frem til 18.00. Har du behov for en samtale med oss, vår jurist eller trenger å prate med en likeperson, ta kontakt med oss enten på telefon, via e-post eller via Messenger på vår Facebook-side. Du trenger ikke være medlem hos oss for å få bistand, samtaler eller delta på våre temakvelder. Velger du å bli medlem, vil du imidlertid får tilsendt informasjon om aktiviteter og tilbud jevnlig. Medlemskap koster hundre kroner i året og nå kan du raskt ordne dette også via Vipps.

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.