Vellykket behandling

HivNorges fagkonferanse på Verdens aidsdag retter søkelyset mot betydningen av vellykket behandling av hiv. Det er nå allmenn enighet blant hivspesialister at hivpositive på vellykket behandling er så godt som smittefrie.

scheduleOppdatert: 29.09.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

HivNorge ønsker velkommen til årets fagkonferanse på Verdens aidsdag. I år ønsker vi å rette søkelyset mot betydningen av vellykket behandling av hiv. Det er nå allmenn enighet blant hivspesialister at hivpositive på vellykket behandling er så godt som smittefrie. Hva betyr dette for den enkelte og for samfunnet som helhet. Av programmet kan vi blant annet by på…

 

Antropolog Ole Markussen fra Danmark vil foredra om de politiske rammene omkring hivforebygging i Danmark og den seksuelle virkeligheten det forebyggende arbeidet legges i. Han vil dra paralleller fra feltarbeid blant menn som har sex med menn i New York og dagens virkelighet hvor hivpositive er mindre smittefarlige.

Stop Aids

Lege Marius Trøseid skal snakke om «behandling som forebygging» og viktigheten av å kombinere hivmedisiner og primærforebygging i alle deler av verden. Vi har nå en reell mulighet til å redusere nysmitte såpass effektivt at hiv-epidemien på sikt kan slås tilbake. Dette krever målrettet innsats, politisk mot og ikke minst penger. Epidemiologiske konsekvenser av vellykket behandling.

Dr. med. Marius Trøseid jobber som hivforsker og lege ved Infeksjonsmedisinsk avdeling, Oslo Universitetssykehus. Han samarbeider også med Karolinska Institutet i Stockholm, hvor han har forsket tidligere. For øvrig har han felterfaring og fungerer som talsperson og hivaktivist for Leger uten grenser. Han har jobbet med hiv i Kenya, Kambodsja og Tanzania.

Elsk meg som jeg er

Plussprisen 2011

Queendom

Tid: 1. desember 2011 kl 09.00-13.00 (kaffe/te fra kl 08.30)Sted: Hotell Bristol, Kristian IVs gate 7, Oslo

Tid: 1. desember 2011 kl 09.00-13.00 (kaffe/te fra kl 08.30)

For fullstendig program og påmelding.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.