Yrende liv under Skeive Dager

Mange benyttet anledningen til å teste seg for hiv, hepatitt og syfilis i Olafiaklinikken sitt telt, under Skeive Dager som gikk av stabelen 23. – 26. juni på Rådhusplassen i Oslo.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Yrende liv, god mat og drikke, musikk, debatter, og stands fra ulike foreninger og organisasjoner var noe dagene kunne by på. I samarbeid med Olafiaklinikken, kunne HivNorge også i år tilby hivtesting, og testing av hepatitt B, C og syfilis i samarbeid med Olafiaklinikken. Så mange som 51 valgte å teste seg på Rådhusplassen under Skeive Dager i år. – Vi er fornøyd med dette resultat sett ut fra hvordan været var spesielt på torsdag, samt noe regn i tiden 19:00 til 20:00 på fredag, sier Sindre Ringvik, koordinerende sykepleier ved Olafiaklinikken. Gjennom å tilby testing på Rådhusplassen bidrar Olafiaklinikken til å synliggjøre at hiv fortsatt er høyst gjeldende i samfunnet.

HivNorges quiz skapte stort engasjement blant de besøkende, som lot seg motivere både av flotte premier og muligheten til å teste sin kunnskap om hiv, smitteveier og hva det vil si å leve med hiv i Norge i dag.

Fredag 25. juni hadde HivNorge besøk av Bodyshop på sin stand. Jentene fra Bodyshop kunne by på både håndmassasje, og sminking for de som ønsket det. Bodyshop bidro også med en av de flotte premiene til HivNorges quiz, en stor kurv fylt med produkter fra Bodyshop.

Flere gjester møtte opp på Rådhusplassen, og blant dem var utenriksminister Jonas Gahr Støre. Generalsekretær i HivNorge, Evy-Aina Røe, og styremedlem i Hiv-Norden, Jens Peder Høeberg, fikk Støre i diskusjon om utfordringene knyttet til arbeidet med hiv internasjonalt og nasjonalt. – De norske myndighetene har et større engasjement i sitt internasjonale arbeid i forhold til hiv og aids, enn i det nasjonale arbeidet, og glemmer ofte sammenhengen mellom det internasjonale og nasjonale, sier Evy-Aina Røe.

Under kan du se bilder fra Skeive Dager. På bildene kan du se:- Ivrige quizdeltakere på HivNorges stand- Olafiaklinikken var på plass- Den flotte kurven fra Bodyshop er en av premiene til HivNorges quiz- Trond fra HivNorge i en vest laget av kondomer- HivNorges generalsekretær Evy-Aina Røe (t.h), styremedlem i Hiv-Norden Jens Peder Høeberg (midten) og utenriksminister Jonas Gahr Støre.- Kim Friele med sin kone Wenche Lowsow, og leder i LLH Karen Pinholt i forsetet i paraden på lørdag.- Byråd for finans i Oslo Kristin Vinje, byrådsleder Stian Berger Røsland, stasjonssjef Bjørn Åge Hansen fra sentrum politistasjon, Oslo politidistrikt og byråd for kultur og utdanning Torgeir Ødegård går i paraden.- De resterende bildene er fra paraden.

Under kan du se bilder fra Skeive Dager. På bildene kan du se:

 

 

 

Les også

schedule13.09.2023

→ HivNorge på OSLOErotic

I helgen ble film og kunstfestivalen OSLOErotic arrangert for første gang. Festivalen ble arrangert på kulturarenaen SALT i Oslo, med visjon om å presentere publikum og samfunnet for en sunn relasjon til seksualitet. Som en del av festivalens faglige program deltok HivNorge i en sofasamtale om hiv og sex.

schedule10.09.2023

→ Nødvendig å øke kunnskap

Kunnskaps og holdningsundersøkelser om hiv gjort blant helsepersonell og den generelle befolkningen i Danmark, Finland og Sverige, viser lav kunnskap og dårlige holdninger til mennesker som lever med hiv. Hvorfor trenger vi slike undersøkelser, og hvordan bruker man informasjonen fra slike undersøkelser?