Bli med på helgetreff til høsten

Tre av HivNorges seminartilbud til høsten har nå fastsatt dato. HivNorge kan by på helgetreff for menn som har sex med menn, workshop for kvinner og et allment mestringskurs for alle som lever med hiv.

scheduleOppdatert: 20.08.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I helgen 13.–15. september kan du bli med på en givende helg med faglig påfyll, sosialt samvær og gode samtaler. Her kan du bli kjent med og utveksle erfaringer med andre som lever med hiv. Du kan la deg inspirere gjennom dialog og erfaringsutveksling, til å tenke om deg selv og egne erfaringer fra å leve med hiv. Hvordan kan mine erfaringer være til inspirasjon og nytte for andre? La deg inspirere av andres erfaringer og levde liv.

Seminaret/kurset vil veksle mellom å jobbe i plenum og i mindre grupper, forelesning og gruppeøvelser, med utgangspunkt i tema som bringes inn fra deltakerne. Det hele fasiliteres av gestaltterapeut Heidi Gaupseth. Det er viktig med aktiv deltakelse for å få utbytte av seminaret.

I tillegg til det faglige programmet vil vi som vanlig sette av god tid til å ha det sosialt sammen og bli bedre kjent. Målsettingen med helgen er å samles til dialog og legge grunnlag for dannelse av uformelle nettverk mellom mennesker som lever med hiv.

Seminaret er åpent for alle som lever med hiv.

 

Helgen 11.–13. oktober inviterer vi til helgeseminar for msm som lever med hiv, i alderen 20-45 år. Å navigere seg gjennom livet for menn som har sex med menn kan by på utfordringer.

Når hivpositive opplyser om status på profilen sin på Grindr eller Gaysir kan de oppleve hets. PrEP-brukere som opplyser om at de går på PrEP kan oppleve det samme. Hetsen kan være anklager om at de er uansvarlige som puler rundt. Bak dette ligger krav om at gode skeive menn skal gifte seg og få barn. Går man likevel ut på sjekker’n kan det virke på Grindr og Gaysir som at man helst skal se ut og prestere som en pornostjerne. Og hva gjør du om sex-partneren du avtaler treff med har tatt GHB før oppmøtet og korker over (går i overdose) når han først er hos deg? Hvordan ivaretar vi hverandre i chemsex? Flinke gutter sjekker seg jevnlig for kjønnssykdommer, men hvordan gjøre det trygt å si fra til partnerne sine om at nå må de teste seg?

HivNorge inviterer til MSM-seminar hvor vi spør hvordan vi kan oppnå gode sexliv, og gode og meningsfylte relasjoner til oss selv og de rundt oss. Vi snakker chemsex, bareback og psykisk helse, og vi tror alle som deltar har i seg erfaringer og innspill som gjør at vi sammen kan løfte hverandre frem.

Seminaret er åpent for msm som lever med hiv og er i alderen 20 til 45 år.

 

Helgen 25.-27. oktober arrangeres helgeseminar er for msm (menn som har sex med menn) Pionerer som har levd med hiv siden før medisinrevolusjone i 1996.

Det er utviklet for dere som til tross for dårlige odds lever med diagnosen, og hvordan dette på ulike måter preget livet da – og preger livet nå. Hvilke spor og erfaringer man sitter med, hva med åpenhet, hemmelighold og skam. Hvilke overlevelsesstrategier hver enkelt har hatt.
Vi vil også ha fokus på sex og kjærlighetsliv. Nå er det grundig fastslått at 0=0, som betyr at uten målbart virus er vi ikke smittsomme. Kan vi og tør vi virkelig tro på det? Hva betyr andre helseutfordringer som er vanlig når man blir eldre, i kombinasjon med hiv og hivmedisiner. Hva betyr god helhetlig helse for oss?

HivNorge vil sammen med filosofisk praktiker Thomas Bernhard Thiis-Evensen fra samtalesenteret «Dialog» og lege skape en god og trygg arena for samtaler og dialog, i vakre naturomgivelser.

Seminaret er åpent for hivpositive menn som har sex med menn som har levd med hiv siden før medisinrevolusjonen i 1996

 

22.–24. november inviterer HivNorge og livsstilstrateg Walter Heidkamp inviterer kvinner som lever med hiv til en workshop. Bli bevisst egne tankefeller, hvordan du tenker og hvordan det påvirker deg selv og andre. Lær av tidligere erfaringer i livet, få nye verktøy og finn ut hvordan du booster deg selv.

Det er viktig med aktiv deltakelse for å få utbytte av seminaret. I påmeldingen ber vi deg fylle ut din motivasjon for å delta. Det er begrenset antall plasser, og medlemmer og nye deltakere vil bli prioritert. For å få utbytte av seminaret er det også viktig med gode norskkunnskaper.

Workshopen ledes av Walter Heidkamp – NLP-Coach og ACMC Metacoach og sertifisert medlem av DNCF (Den Norske CoachForening). Walter har selv levd mange år med hiv.

 

For alle seminarene: 400 kroner i egenandel, gratis for medlemmer av HivNorge. Du kan melde deg inn i HivNorge gjennom denne linken. Medlemskap koster 100 kroner for ett år. Inkludert er hotellopphold i to netter, frokost, lunsj og middag. Utenbys deltakere kan få dekket reiseutgifter til Oslo etter rimeligste måte. Det er begrenset antall plasser, og personer som ikke har deltatt før og medlemmer vil bli gitt prioritet. For å få utbytte av seminarene er det viktig med gode norskkunnskaper.

Mestringsseminar
Tid: 13.–15. september.
Åpent for alle som lever med hiv
Påmeldingsfrist: 28. august 2019
Les mer og meld deg på

Seminar for menn som har sex med menn
Tid: 11.–13. oktober 2019
Åpent for hivpositive menn som har sex med menn i aldersgruppen 25 til 45 år
Påmeldingsfrist: 25. september 2019
Les mer og meld deg på

Seminar for msm-pionerer
Tid: 25.–27. oktober 2019
Åpent for hivpositive menn som har sex med menn som har levd med hiv siden før medisinrevolusjonen i 1996
Påmeldingsfrist: 30. september 2019
Les mer og meld deg på

Seminar for kvinner
Tid: 22.–24. november 2019
Åpent for kvinner som lever med hiv
Påmeldingsfrist: 1. november 2019
Les mer og meld deg på

 

 

Les også

schedule24.11.2024

→ Hva skjer på verdens aidsdag?

Verden markerer i år 1. desember under temaet “min helse, min rettighet”. Temaet setter fokus på tilgangen til behandling og forebygging for alle som er affektert av hiv, uavhengig av hvor man lever og hvem man er. Her er en oversikt over våre arrangementer på verdens aidsdag.

schedule22.11.2024

→ Avduking av blått skilt på tidligere Sulpen

På verdens aidsdag 1. desember avdukes et blått skilt på det som var det første permanente møtestedet her i landet for mennesker som lever med hiv – som populært ble kalt Sulpen.