Annonsering av anbudsvinneren

FØLG MED PÅ DIREKTESENDING: Torsdag 30. august holdes et seminar i regi av Sykehusinnkjøp om hivbehandlingen i Norge og hvor resultatene av en anbudsrunde om hivmedisiner vil bli annonsert.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Bakgrunnen for at det har blitt gjennomført en anbudsrunde på hivmedisiner er at Stortinget og regjeringen ønsker å få ned prisene på all behandling, deriblant hivbehandlingen, under slagordet «mer helse for pengene».

Det ble nedsatt en spesialistgruppe som skulle vurdere anbudet, hvor styreleder i HivNorge har vært observatør. Det har vært uenighet innad i spesialistgruppen om anbefalingene som har blitt gjort.

Resultatene for anbudsrunden har også blitt offentliggjort tidligere da Dagens Medisin ba om innsyn i resultatene.

Seminaret streames live, og du kan følge det via denne lenken

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.