boygard

Artistgalla for HivNorge

I år er det 20 år siden hivpositive i Norge stiftet interesseorganisasjonen PLUSS. Dette markeres torsdag 21. august da en rekke artister stiller opp i artistgallaen "Sprell levende". Skaff deg billetter allerede nå.

artistgalla

Det er også 20 år siden Høyesterett i den såkalte Henkisaken fastslo at hivstatus ikke var saklig grunn for oppsigelse. Det er 25 år siden det første aidstilfellet ble diagnostisert her i landet og det er altså 20 år siden PLUSS ble startet. Arbeidet til PLUSS videreføres i dag av HivNorge etter at PLUSS ble slått sammen med Landsforeningen mot Aids i 1999.

I denne forbindelsen presenterer HivNorge artistgallaen "Sprell levende" på Christiania Teater torsdag 21. august kl 19. HivNorge er stolte av å kunne presentere så mange flotte og anerkjente artister! Vi nevner Åge Sten Nilsen og hans "Tribute to Queen". Åge Sten Nilsens artistiske karriere kan beskrives som variert og allsidig. Han har nå turnert med "The Show Must Go On" siden november i 2007. Vi får gjennom kvelden presentert utdrag fra denne forestillingen.

Bøygardsøstrene er Tove og Anita, som er vokst opp øverst i Hallingdal, nærmere bestemt i Votndalen i Ål. De har nå sluppet ny plate, med tittel "Røre Ved Deg" som vi får en smakebit av.

Oslo fagottkor med Ingrid Bjørnov. Oslo fagottkor, Norges lekreste homsekor består av 30 (sang-)erfarne homoseksuelle menn i sin beste alder. Fagottkortes dirigent er Therese Kinzler Eriksen. Ingrid Bjørnov har banet seg vei gjennom norsk musikkliv i over 25 år. Hun har fire musikaler, tolv cd-plater og milevis med kapellmesterskap på samvittigheten. Oslo fagottkor fikk Ingrid med seg på laget til årets konserter under Skeive dager.

Nikolay Lange-Nielsen er skuespiller, manusforfatter og regissør. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole og cand.mag fra UiO. (bl.a. litteratur vitenskap) Har vært knyttet til Nationaltheatret i flere år, og spilt bl.a. på Rogaland Teater, Riksteatret og Oslo Nye. Spilte den mannlige hovedrollen i filmen "En Håndfull Tid" (1989), og har spilt i en rekke radio og TV -produksjoner, bl.a. som Ragnar i Hotell Cæsar. 

Fredrik Steen er stand up-komiker, skuespiller og sanger. Han har vært programleder i NRK radio og har mer enn 2000 soloshow på samvittigheten. Han er blant annet kjent for revyfiguren "Hildegunn Moltubakk". Fredrik vil delta med et stand up-innslag i vår markering.

I 1999 slo fem jenter seg sammen for å danne noe så sjeldent som en vokalgruppe utelukkende bestående av kvinner. Med bare stemmene som instrument syngerPitsj pop og jazz i skreddersydde arrangementer, med vekt på høy musikalsk kvalitet og formidling. De slapp i 2006 sin kritikerroste debutplate "Pitsj". Her tørker de støv av et knippe norske popskatter og fremfører dem på sin helt originale måte. De er nå en av Norges beste kvinnelige vokalgrupper. Se også her.

Sist med ikke minst er vår konferansier for kvelden: Heine Totland. Han er klassisk utdannet og har vært profesjonell sanger og entertainer på mange felt i flere år. Han har gitt ut en soloplate og to plater med acapellagruppa Gli Scapoli. Han har også en av hovedrollene i Abba-musikalen Mamma Mia, som har premiere våren 2009.

Billetter kan nå kjøpes på billettservice, og koster 395 kroner inkludert avgift. HivNorge har et begrenset antall billetter til personmedlemmer til 200 kroner inkludert avgift. Forutsetningen er at du har betalt medlemskontingenten før 25. juli og det er to billetter til hvert medlem. Bestilling skjer ved å sende oss en epost.