yellowpills_bred

Betydningen av vellykket behandling

HivNorges fagkonferanse på Verdens aidsdag retter søkelyset mot betydningen av vellykket behandling av hiv. Det er nå allmenn enighet blant hivspesialister at hivpositive på vellykket behandling er så godt som smittefrie.

HivNorge ønsker velkommen til årets fagkonferanse på Verdens aidsdag. I år ønsker vi å rette søkelyset mot betydningen av vellykket behandling av hiv. Det er nå allmenn enighet blant hivspesialister at hivpositive på vellykket behandling er så godt som smittefrie. Hva betyr dette for den enkelte og for samfunnet som helhet. Av programmet kan vi blant annet by på…

Ole-Markussen
 

Antropolog Ole Markussen fra Danmark vil foredra om de politiske rammene omkring hivforebygging i Danmark og den seksuelle virkeligheten det forebyggende arbeidet legges i. Han vil dra paralleller fra feltarbeid blant menn som har sex med menn i New York og dagens virkelighet hvor hivpositive er mindre smittefarlige.

Ole Markussen er utdannet antropolog fra Københavns Universitet, hvor hans avhandling handlet om barebacking-miljøet blant msm (menn som har sex med menn) i New York. Han arbeider for tiden for Stop Aids i København

Marius-Troeseid

Lege Marius Trøseid skal snakke om "behandling som forebygging" og viktigheten av å kombinere hivmedisiner og primærforebygging i alle deler av verden. Vi har nå en reell mulighet til å redusere nysmitte såpass effektivt at hiv-epidemien på sikt kan slås tilbake. Dette krever målrettet innsats, politisk mot og ikke minst penger. Epidemiologiske konsekvenser av vellykket behandling.

Dr. med. Marius Trøseid jobber som hivforsker og lege ved Infeksjonsmedisinsk avdeling, Oslo Universitetssykehus. Han samarbeider også med Karolinska Institutet i Stockholm, hvor han har forsket tidligere. For øvrig har han felterfaring og fungerer som talsperson og hivaktivist for Leger uten grenser. Han har jobbet med hiv i Kenya, Kambodsja og Tanzania.

Samtidig lanserer vi boka Elsk meg som jeg er. Dagbladjournalist Trude Ringheim har intervjuet seks kvinner samt et heteroseksuelt par som lever med hiv i Norge. Boken er rikelig illustrert med fotografier av fotograf Annelise Jackbo.

Vi skal også dele ut Plussprisen 2011. Prisen skal gå til en som setter hiv på dagsordenen og som bidrar til å gi hiv et ansikt. Personen skal også ha bidratt til å redusere myter og stigma rundt hiv og må ha bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig.

Kunstneriske innslag ved Hannah Wozene Kvam og Kouame Sereba (Queendom).

Tid: 1. desember 2011 kl 09.00-13.00 (kaffe/te fra kl 08.30)
Sted: Hotell Bristol, Kristian IVs gate 7, Oslo

For fullstendig program og påmelding.