hivtestuke_bred

Europeisk hivtestuke

I dag, 21. november, starter den europeiske hivtestuken. Denne uken vil frivillige organisasjoner, helseinstitusjoner og myndigheter i hele Europa rette et ekstra fokus på å få folk til å snakke om hiv, og å oppfordre de som har vært i en risikosituasjon til å teste seg.

checkpunkthivtestuke

Også i Norge vil det være et ekstra fokus på hivtest. HivNorge, Helseutvalget, Aksept, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet er blant flere aktører i Norge som deltar i den europeiske hivtestuken.

I tillegg til å ta hivtest hos fastlegen, finnes det flere andre steder som tilbyr hivtest. Klikk på lenken for å se andre steder i ditt nærområde som tilbyr hivtest.

Helseutvalget lanserer en særskilt grindr-inspirert kampanje under hivtestuken. Sjekkpunkt, et prosjekt drevet av Helseutvalget, har tilbud om hiv-hurtigtest spesielt rettet mot menn som har sex med menn. En hurtigtest for hiv er like sikker som en vanlig hivtest, fordelen er at man får resultatet av testen i løpet av sekunder. Under hivtestuka vil Sjekkpunkt ha utvidet åpningstid både i og utenfor sine lokaler i Oslo sentrum og tirsdag 25. november kommer de også til Bergen.

Også andre steder i landet har tilbud om hurtigtesting for hiv, se egen liste på www.helsenorge.no.

fellesbanner_hivtestuka