Verdens aidsdag

world_aids_day_candle

Verdens aidsdag (World Aids Day) er en verdensomspennende solidaritetsdag for alle som er berørt av hiv og aids.

Dagen markeres over hele verden 1. desember, og ble iverksatt av Unaids - FNs organ til bekjempelse av hiv/aids, i 1988. Fram til 2005 ble verdens aidsdag (World AIDS Day) organisert av Unaids, som valgte tema etter konsultasjon med andre organisasjoner. Senere er ansvaret for verdens aidsdag overlatt til en uavhengig organisasjon, The World AIDS Campaign (WAC). Her i landet tar HivNorge initiativ for å koordinere arrangementene.

Arrangement 2017:

HIV 17 – Beyond Zero

Sammen med Nye Pluss inviterer HivNorge til fagkonferanse på verdens aidsdag – Beyond Zero. Hverdagen for de fleste som lever med hiv er å ha null hivvirus i blodet, å være smittefri, men å leve med en kronisk diagnose. Hva skjer egentlig med mennesker som har levd eller skal leve et langt liv med hiv?

Konferansen er for mennesker som lever med hiv, pårørende, fagpersoner som jobber med hiv og andre som er interessert i temaet.

På programmet har vi blant annet:

  • Jens-Harald Älgenäs-Eliassen (62) og Ronda Kristine Bekkevoll (18) vil fortelle om å leve med hiv.
  • Marc V. Ahmed, overlege i geriatri ved Oslo universitetssykehus, vil holde foredrag om å bli eldre med en kronisk sykdom.
  • Lise Sørsvang, sykepleier ved Oslo universitetssykehus, vil fortelle om kartleggingen av psykisk helse hos hivpositive pasienter ved Ullevål.
  • Susanne Dam Poulsen, lege ved Rigshospitalet i København og forsker ved Københavns Universitet, vil innlede om COCOMO (Copenhagen Co-morbidity in HIV infections). Dette er en utdypende undersøkelse om sunnhet og sykdom med fokus på hjerte, lunge, benvev og lever.
  • Simone Kienlin, rådgiver Helse Sør-Øst, vil snakke om samvalgsverktøy. Samvalgsverktøy er et dataverktøy (for eksempel som mobilapp) for å finne hvilken behandling som er best for deg.
  • Skuespiller og revyartist Brede Bøe kommer til årets hiv-konferanse. Han vil åpne konferansen med en prolog. Bøe stod fram som hivpositiv for noen år tilbake.

Alle som deltar på seminaret får også gratis inngang til HivNorges verdens aidsdag-fest «Beyond Zero» kl. 20.00 samme kveld (untatt studenter). 20 års aldersgrense.

Når: Verdens aidsdag fredag 1. desember kl. 10.00-17.00

Hvor: Thon Conference i Universitetsgata 26, Oslo

Seminaravgiften er 1.250 kroner. Studenter får gratis adgang til fagkonfansen. Det er gratis for mennesker som lever med hiv og pårørende. Hivpositive deltakere (ikke pårørende) kan med dokumentasjon få dekket deler av kostnadene ved reise og opphold til Oslo. Inntil 2.000 kroner for deltakere bosatt i Sør-Norge (utenom Oslo-området) og inntil 2.500 kroner for deltakere fra Nordland, Troms, Finnmark eller Svalbard.

For bestilling av overnatting i Oslo har HivNorge inngått avtale med Thon Hotels. For bestilling, gå til thonhotels.no, legg inn med brukernavn «HV Norge» og firmakode «TB003596».

Ordinær påmelding via denne siden innen tirsdag 21. november 2017.
Påmelding for studenter via denne siden innen tirsdag 21. novmeber 2017.