PrEP-behandling.
I henold til de faglige retningslinjene for oppfølging av hiv i Norge skal PrEP vurderes i spesielle tilfeller. HivNorge er enig i at individuelle vurderinger må gjøres. Samtidig mener HivNorge at det fortsatt er en del ubesvarte spørsmål knyttet til PrEP som forebyggende tiltak som trenger å besvares før bruk av PrEP som smitteforebyggende tiltak i et bredere perspektiv kan anbefales. Dette ble vedtatt på HivNorges styremøte 4. september 2014.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Styret i HivNorge
labelEmner:
Nestleder Leif-Ove Hansen sier at diskusjonen vil fortsette i HivNorges styre, siden vi er av den oppfatning at det ikke foreligger tilstrekkelig informasjon om hvilken betydning dette vil ha i norsk kontekst og under norske forhold. Effekten av PrEP til å forebygge hiv ser ut til å være god, men hvordan dette har effekt blant mennesker i Norge er usikkert.
HivNorge mener det er behov for et forskningsprosjekt knyttet opp mot PrEP-behandling i Norge for blant annet å se på den smitteforebyggende effekten, kostnad-nytte tematikken, samt bivirkninger av denne type behandling.
Les også
schedule23.03.2023
→ Nytt styre i HivNorge
Årsmøtet i HivNorge som ble avholdt 23. mars, valgte nytt styre og ny styreleder. Leif-Ove Hansen overlater stafettpinnen til Roger Dybedahl.
schedule15.03.2023
→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar
Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.