PrEP-behandling.

I henold til de faglige retningslinjene for oppfølging av hiv i Norge skal PrEP vurderes i spesielle tilfeller. HivNorge er enig i at individuelle vurderinger må gjøres. Samtidig mener HivNorge at det fortsatt er en del ubesvarte spørsmål knyttet til PrEP som forebyggende tiltak som trenger å besvares før bruk av PrEP som smitteforebyggende tiltak i et bredere perspektiv kan anbefales. Dette ble vedtatt på HivNorges styremøte 4. september 2014.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Styret i HivNorge

labelEmner:

Nestleder Leif-Ove Hansen sier at diskusjonen vil fortsette i HivNorges styre, siden vi er av den oppfatning at det ikke foreligger tilstrekkelig informasjon om hvilken betydning dette vil ha i norsk kontekst og under norske forhold. Effekten av PrEP til å forebygge hiv ser ut til å være god, men hvordan dette har effekt blant mennesker i Norge er usikkert.

HivNorge mener det er behov for et forskningsprosjekt knyttet opp mot PrEP-behandling i Norge for blant annet å se på den smitteforebyggende effekten, kostnad-nytte tematikken, samt bivirkninger av denne type behandling.

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.