HivNorge er medlem av Preventio 

Preventio er en ny paraplyorganisasjon på rusfeltet, og HivNorge ble tatt opp som medlem på deres generalforsamling før sommeren. Preventio organiserer aktører som jobber for en progressiv ruspolitikk, og som i likhet med HivNorge ønsker at tiltak overfor mennesker som bruker illegale rusmidler skal være forebyggende og skadeavvergende.

scheduleOppdatert: 17.08.2022

createForfatter: Caroline Pisani

labelEmner:

De siste årene har HivNorge jobbet med ruspolitikk særlig opp mot chemsex-miljøer for menn som har sex med menn og var med å bygge opp organisasjonen Chemfriendly, som ble startet av personer knyttet til HivNorge. I dag er Chemfriendly en selvstendig organisasjon som HivNorge samarbeider med. HivNorge sluttet seg også til forslaget om rusreformen og har inngitt høringsinnspill som støtter straffefritak for besittelse av brukerdoser av illegale rusmidler.  

Etableringen av den nye paraplyorganisasjon på rusfeltet har vært etterlengtet og viktig mener generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad. – HivNorge har over lengre tid arbeidet for at rettigheter og tilbud til mennesker berørt av hiv som bruker illegale rusmidler skal ivaretas. Preventio omfatter mange organisasjoner og fagområder som det er naturlig for HivNorge å samarbeide med. Preventio setter menneskerettighetene i sentrum og er opptatt av å sikre en kunnskapsbasert ruspolitikk. Skadereduksjon og rusreform er blant de sakene de løfter frem og som er viktig også for HivNorge i vårt arbeid. Vi ser frem til å være en del av en kunnskapsbasert paraplyorganisasjon som setter brukeren i fokus, konkluderer Kolstad. 

Generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad, går inn i valgkomiteen til Preventio

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.