Plussprisen til Ingrid Slørdal

Plussprisen for 2017 ble tildelt sykepleier Ingrid Slørdal under konferansen HIV17 Beyond zero på verdens aidsdag. Arrangementet var et samarbeid mellom Nye Pluss og HivNorge. En glad og rørt Slørdal er tydelig stolt av prisen. I begrunnelsen for årets tildeling av Plussprisen sa styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge at hun har stått side ved side […]

scheduleOppdatert: 23.03.2018

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Plussprisen for 2017 ble tildelt sykepleier Ingrid Slørdal under konferansen HIV17 Beyond zero på verdens aidsdag. Arrangementet var et samarbeid mellom Nye Pluss og HivNorge. En glad og rørt Slørdal er tydelig stolt av prisen.

I begrunnelsen for årets tildeling av Plussprisen sa styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge at hun har stått side ved side som en bauta i mange hivpositives liv.  Hun beskrives som en engel av mange og blir omtalt i kun rosende ordelag.

Ingrid Slørdal, som arbeider ved St. Olavs hospital i Trondheim, har vært så lenge på hivfeltet at flere av dagens hivpositive ikke var ikke født da hun begynte å jobbe. Pasientene hennes har kunnet være trygge på en behandling basert på kunnskap og med hjertet på rett plass. Hun har tatt kampen på vegne av, eller sammen med sine pasienter. Hun har evnet å se hele mennesket, å normalisere samtidig å ta på alvor det enkelte menneskets opplevelse av sin egen situasjon, og hun er en kollega som andre trekker inspirasjon og erfaringer fra.

HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 21. i rekken. Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John.  Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

  • setter hiv på dagsordenen
  • bidrar til å gi hiv et ansikt
  • redusere myter og stigma rundt hiv
  • har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig

Det er styret i HivNorge som deler ut prisen, etter forslag innkommet fra medlemmer og andre.

Tidligere vinnere av Plussprisen.

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.