Serie bryter fordommer

—Det er viktig at historien blir fortalt, og at vi blir minnet på hvordan det var. Det kan bidra til å bryte tabu, sa HivNorges styreleder Jens Harald Älgenäs Eliassen til P2 Nyhetsmorgen i dag.

scheduleOppdatert: 24.02.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Nyhetssendingen P2 Nyhetsmorgen satte i sin sending 23. februar fokus på HBO-serien «It’s a Sin». 19 minutter inn i sendingen finner man innslaget som tar for seg den populære serien og hvordan det var å leve med hiv da epidemien startet, og før medisinene kom.

—Til tross for at det var en mye mer human behandling av mennesker som lever med hiv i Norge, sammenlignet med andre land, var det likevel mange som opplevde fordommer og stigma rundt det å være hivpositiv. Og gjør det også den dag i dag, sa Kolstad til P2 Nyhetsmorgen.

Hun viste til at det skyldes at folk ikke har fått med seg at dagens medisiner gjør at mennesker som lever med hiv er smittefrie og kan leve like lange liv som alle andre. Kolstad løftet også frem den hivforebyggende behandlingen PrEP for personer som er økt risiko for å bli smittet med hiv. Hun viser til at serier som «It’s a Sin» kan være med på å få frem hvordan det er å leve med hiv i dag, og den fantastiske utviklingen vi har hatt.

Du kan høre innslaget i P2 Nyhetsmorgen her.

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.